Следвайте ни

Липсващ знак отмени солена глоба на пловдивски шофьор

viber icon

Шофьор от града под тепетата се размина с глоба в размер на 600 лв. заради липсващ знак Б26, указващ ограничение на скоростта до 60 км/ч, научи "Марица". 

Нарушението било извършено на  3 август миналата година на пътя за село Труд. Мъжът карал „Форд“, като в района на 50-тия километър бил заснет да преминава със скорост от 112 км/ч. 

Последвал електронен фиш и глоба, тъй като според полицията шофьорът превишил нормата за натискане на педала за газта. Максимално разрешената скорост по участъка била 60 км/ч, а той превишил с цели 52 км/ч. 

Последвала жалба пред Районния съд. В отговор на запитване, от АПИ-ОПУ-Пловдив заявили, че пътният участък не е означен с пътен знак В26 указващ ограничение на скоростта от 60 км/ч. По тази причина, като междуградски път, е позволено шофьорите да карат с 90 км/ч. Това означава, че превишаването на скоростта не е било с 52 км/ч, а с 22 км/ч. 

Така магистратите постановили, че електронният фиш е незаконосъобразен и следва да бъде отменен.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ебачев

Ебачев

17.02.2021 | 02:32

За Пловдив , Перник , Кюстендил и Благоевград ограничението трябва да е 30 км.ч.

Отговори
2 1
А някой

А някой

16.02.2021 | 18:34

знае ли кой овластен болен мозък решава от утре тук да има знак 60, в предвид че пътя е двулентов, до сега ограничението е било 90 и 30г не е имало проблем? Може би точно той е сложил и легналите полицай на същия двулентов междуградски път точно преди кръговото, или пък 40км ограничение на новия булевард северен. А ако не е един и същи си направете сметка какви хора ни управляват......

Отговори
21 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?