Следвайте ни

Куриоз в Пловдив: Глобиха шофьорка заради заличен от вандали знак

viber icon

Куриозен случай в Пловдив. Шофьорка отнесе глоба заради това, че не е спазила знак, който  бил нашарен с боя от вандали. Въпреки това пловдивчанката е наказана с фиш, а единствената възможност пред нея е да го обжалва в съда. За куриозния случай съобщи Нова тв. 

Елена Атанасова минавала с автомобила си в района на надлез „Родопи” в Пловдив. Вместо да завие задължително наляво, тя продължила направо заради заличения с блажна боя знак.

„На него не личи какво има. Спазих знак „СТОП” и продължих направо в улицата напред, на която няма знак, че влизането е забранено. Може би на стотина метра по-надолу изскочи един полицай е ме попита дали знам защо съм спряна”, разказа глобената шофьорка.

В този момент Елена разбира, че е пропуснала да спази знак, който всъщност не е ясно какъв е. „Попитах дали съм спряла на стопа, каза, че съм спряла.  Обясни обаче, че има и друг знак, но не знаеше видимо, че той е заличен с бяла боя. Не личи, че там има някакъв знак, който указва нещо”, добави жената.

За да се уверят  в думите на Елена, полицаите се върнали с нея до кръстовището. „Единият от тях беше силно изненадан, че знакът е заличен с бяла боя. Попитах според тях кой го е направил. Казаха, че не знаят, но не съм и аз обаче. Обясних им, че този знак за мен е нелегитимен и няма как да го спазя”, посочи тя.

Полицаите обаче ѝ написали акт. „Отказах да подпиша, след което ми обясниха, че ще ме водят на съдия и тежки процедури. Буквално се съгласих да подпиша да си взема талона и да излъжа заедно с тях, че съм виновна”, допълни тя.

Според Елена проблемът е несправедливия начин, по който й е наложена глобата. „По-тъжното и смешно е, че тези хора не знаеха, че е заличен и чакаха някой да наруши знак, който не съществува”, каза още глобената.

От дирекцията на полицията в Пловдив обясниха, че в деня на проверката са видели, че знакът е напръскан с боя, но по думите им все още бил видим. На следващия ден той е бил изцяло заличен. От там са уведомили Община Пловдив, чийто служители трябва да го сменят. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

куриоза ми Янко

куриоза ми Янко

25.08.2021 | 15:48

Синята крепост Пловдив - Мильовград е един пълен куриоз на открито, а лудите му седесари са пълни смешници!

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

25.08.2021 | 12:15

Те много добре са знаели,че знака е заличен и,затова са застанали там след него,защото са били сигурни,че гарантирано някой ще го наруши и ще влезе в капана.

Отговори
12 0
до --- НОСТРАДАМУС

до --- НОСТРАДАМУС

25.08.2021 | 12:42

Абсолютно сте прав ....! Такъв знак има на улица Хан КУБРАТ до съда !Там знака е в храсти и трънки...и когато ми сложиха глоба за нарушението му ...нямах никакво време защото ми предстоеше спешно пътуване.... и когато зададох въпроса на глобяващите те измънкаха че знаят че много пъти казвали на арменския поп но стоят там и си правят "ежедневен оборот"....ще си направя труда да видя така ли е още и ще го подам като сигнал за наглост от страна на всички които имат отношение за този знак..................сега се подсетих...иначе си платих като поп

Отговори
6 0
ЧЕНГЕТАТА

ЧЕНГЕТАТА

25.08.2021 | 10:24

О ТОВА НЕ Е НИКАКВА СЕНЗАЦИЯ ЗА ПЛОВДИВ.....СИГУРНО СА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЧЕНГЕТА ОТ 3-ТО РПУ.................

Отговори
10 0
ДО ЧЕНГЕТАТА---  от йовчева

ДО ЧЕНГЕТАТА--- от йовчева

25.08.2021 | 10:29

Не съм съгласна с вашия коментар .Тези дни ми се налагат едни теми и контакти с полицаи от 3-то РПУ Пловдив- господата са изключително точни и коректни и нямат нищо ама нищо общо с онези качаковците.....Не ги корете да йм дадем полагащото се доверие защото и ние не сме лесни.... с всякакви глупости и битовизми ги заливаме... Ако нямаме уважението и доверието в тях как ще са ни полезни.....взаимно трябва да се будни- те професионално ние граждански...!!!

Отговори
5 2
Тошко

Тошко

25.08.2021 | 10:17

Катаджиите са много комплексирани неудачници , не очаквайте нищо повече от тея шумкари

Отговори
12 0
3123

3123

25.08.2021 | 09:32

"Попитах според тях кой го е направил. Казаха, че не знаят". Аз пък знам. Някой, който е потърпевш от така създадената хранилка на ченгетата. Пълно е с измислени знаци. Например на слизане от надлез "Родопи" за центъра. Сложили ми стоп??? Влизаш в локална лента, както на магистралата. Къде е разликата? Защо и там не сложат стоп? Не, че тъпан..ари не спират, за да се включат в нея или се влачат с 50 км. и се надяват да се включат в потока, движещ се със 100-140 км. Аз лично адмирирам подобни деяния. Всеки уважаващ себе си шофьор, е длъжен да унищожи хранилките на ченгетата! Защо сега не дебнат в шубрака на Асеновградско, а ??? Няма келипир, затова. Друго си беше преди 50 км. на 3 лентов път, без светофари, пешеходни пътеки, с мантинели, по-добър от магистралата, да те цакат за превишена скорост.

Отговори
12 0
Антибг

Антибг

25.08.2021 | 09:11

Простотиите на БГ...

Отговори
13 0
Батко

Батко

25.08.2021 | 09:09

Подписване на АУАН не води до съгласие, може да впише възражения и после да го обжалва. Отказът да подпише само ще я замота да си вземе копие срещу заплащане.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?