71

Куриоз: Сбъркана дата спаси пловдивски Шумахер от глоба

Пловдивски Шумахер се оказа истински щастливец по стечение на обстоятелствата. Шофьорът профучал през мобилна полицейска камера от Карлово към Пловдив със скорост от 114 км/ч.  В този пътен участък не било въведено ограничение на скоростта или други забрани за движещите се коли, поради което разрешената максимална скорост за движение била 90 км/ч.

Возилото било заснето, след което бил издаден електронен фиш за 650 лв. Шофьорът обжалвал и посочил, че на мястото на извършване на нарушението няма монтирано устройство за видеозаснемане, нито то е обозначено със знак за осъществяван видеоконтрол за спазването на правилата за движение. Помолил електронният фиш да бъде изменен, като бъде намален размерът на глобата от 650 на 100 лева. Адвокатът му обаче попаднал на нещо куриозно, запознавайки се с документацията. Във фиша погрешно било посочено, че нарушението било извършено през януари, вместо през ноември, тоест била изпусната единица в посочването на месеца. 

"В случая електронният фиш следва да бъде изцяло отменен поради неправилно определената дата на извършване на нарушението, който порок е съществен и неотстраним", гласят мотивите на съда. С решението си магистратите определят МВР да плати на шофьора 400 лв. за разноски. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?