1553
Следвайте ни

Куриоз! Полицията свали номерата на общинска кола

viber icon

Полицията свали номерата на кола на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. Причината – шофьорът бил без книжка и контролен талон. 

Служителят на общинското предприятие зад волана бил спрян за рутинна проверка към 8.40 часа на 6 април тази година на бул. „Шести септември“.  Полицаите установили, че шофьорът кара общинското возило, а в момента е неправоспособен.

Книжката му била отнета заради катастрофа, през това време му изтекла, а той не бил подал документи за издаване на нова. Последвало сваляне на номерата на колата и прекратяване на регистрацията. Шофьорът бил санкциониран. 

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ обжалвали принудителната мярка пред Административния съд в Пловдив. Аргументите били, че колата всъщност е собственост на общината, а не на общинското предприятие.

В съда бил представн Правилник за устройство и дейността на „Организация и контрол на транспорта“, който е приет като доказателство по делото, като се изтъква, че колата е предоставена за ползване, което е отразено в Приложение № 2 на Правилника. С това твърдят, че следователно адресатът на заповедта е сгрешен и следва мярката да се отмени. 

Според разпечатка от масивите на КАТ обаче, собственик на возилото е именно общинското предприятие. Така магистратите отхвърлят жалбата и потвърждават свалянето на табелите. Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Справедливост

Справедливост

31.10.2021 | 20:14

Така трябва, няма ваши няма наши.

Отговори
3 0
Вангел

Вангел

31.10.2021 | 17:03

Да не е колата на Пепи Минков дьо Граф????

Отговори
0 0
Браво

Браво

31.10.2021 | 14:50

Чудесно!На Здравко Димитров мекеретата....Всички служители са такива,в общината.....недосегаеми... Ами клета По ов в Пазарджик.... туш пиян...бпаво на момчетата от МВР! Когато няма кой да им поставя "специални зачи".... си вършат работата..

Отговори
11 1
Смях

Смях

31.10.2021 | 14:20

В правото има понятие "регресен иск". Глобеният си плаща глобата, и осъжда виновния да го обезщети, заради виновното си действие или бездействие.

Отговори
13 0
Реалист

Реалист

31.10.2021 | 16:32

ОБЩИНСКО предприятие Организация и Контрол на Транспорта да предяви регресен иск към Общината???!!!

Отговори
1 0
Има си законово положение

Има си законово положение

31.10.2021 | 17:32

и документ - големият талон на МПС, в който черно на бяло си пише кой е собственикът, и (евентуално) кой е ползователят, примерно при МПС на лизинг.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?