49
Следвайте ни

Куриоз: Полицаи глобяват незаконно шофьори на изхода на Пловдив

Униформените сложили триногата на участък, в който няма ограничение на скоростта

viber icon

Пловдивчанин отнесе глоба в размер на 300 лв. за превишена скорост по пътя Пловдив-Карлово,след като полицаи го заснеха незаконно. Той обаче се обърнал към съда, за да обжалва. 

По обяд на 15 април миналата година шофьорът преминал с опела си с 93 км/ч, а полицаите го санкционирали, тъй като нарушението било в обхвата на действие на знак за движение с максимум 60 км/ч.  Шофьорът обжалвал с тезата, че в участъка, в който е заснет с превишена скорост, не важи споменатото ограничение. 

Проверка е установила, че разстоянието от пътния знак с ограничение до полицейската камера било 150 метра. Самият знак е  поставен на км 49 +860м. Посочено е, че действието му се изчерпва на км 49 +736м, където е кръстовището при входа на фирма "Рефан". Изваждайки 150 метра от мястото, на което е поставен знакът следва, че триногата е била разположена на км 49+710, тоест след зоната на действие на поставения знак и е заснемала коли въпреки това.

"Това само по себе си представлява незаконосъобразен извършен видеоконтрол, на място, на което не е наложена забрана за ограничение на скоростта със знак В 26. Предвид гореизложеното, обжалваният електронен фиш се явява незаконосъобразен и издаден в нарушение на материалния и процесуалния закон", се казва в мотивите на съда. 

Освен това посочените в снимката на заснетото нарушение географски координати и описаните във фиша не съвпадат, което се явява още една причина за отмяна на санкцията. 

Шофьори коментират в социалните мрежи, че точно на същото място са "изгорели" десетки, след като са засичани незаконно с превишена скорост. Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Шафиор

Шафиор

12.01.2022 | 19:03

Като едно време. Камерата да се пусне на публично място и да се разреши линч . С две думи чупим шибаната камера, два шамара зад врата на катаджията(щото не е гледал закона и сложил камерата дето не требе).

Отговори
0 0
Я пак

Я пак

12.01.2022 | 17:17

И аз изгорях миналата пролет. Платих глоба 70лв., като ми беше намалена от 100. Значи и на мен трябва да ми върнат парите сега. КАк да си ги искам обратно?

Отговори
0 0
Каунчо

Каунчо

12.01.2022 | 15:30

То и Калакунов в Пловдив слага ско.би на колите не,за.конно , ама чудя сЪ що ли кметА го търпИи още ?

Отговори
3 0
После

После

12.01.2022 | 12:57

Катя Лерца що ги мачка ушевите

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?