2374
Следвайте ни

Куриоз! Поискаха да арестуват мъж с COVID-19, не се явил в съда

viber icon

37-годишен мъж от Велинград попадна в безумна ситуация, след като не се яви на дело в Районния съд в Пловдив в ролята си на подсъдим.  Димитър Велев се заразил с коронавирус и поради тази причина останал вкъщи, като уведомил за това надлежно съда. Съдията обаче действа безкомпромисно. Тя променя мярката на Димитър от „подписка“ в „задържане под стража“, заради неявяването му и полицаи отиват до дома му да го арестуват.

„На 9 ноември усетих дискомфорт. Реших да си направя тест за коронавирус. Отидох до „Пълмед“, платих 120 лв. Към 18.30 часа ме уведомиха, че резултатът е положителен. Момичето от болницата ми каза да се прибера вкъщи, защото имам 14-дневна карантина. „Прибирай се, иначе си си наказуем“, бяха думите ѝ. Малко по-късно ми се обадиха от РЗИ да си стоя вкъщи. Обаче на следващта сутрин бях призован да се явя на дело в Районния съд. Не отидох, защото съм с коронавирус и мога да заразя другите в залата. Ако отида, извършвам престъпление. Изпратих всички документи до съда, за да ги уведомя каква е ситуацията и с молба да се отложи делото. Това обаче не бе взето предвид. Тъй като не се явих, съдията е изменила мярката ми от „подписка“ в „задържане под стража“, разказа пред "Марица" Димитър. 

Няколко часа по-късно пред дома му идва патрулка с двама униформени. Тяхната задача е да го задържат. „Показах им разпореждането за карантина – от 9 до 22 ноември, както и положителния резултат от теста за COVID-19. Полицаите се стъписаха и си тръгнаха. И към днешна дата си стоя изолиран на адреса, на който съм карантиниран“, посочи Димитър. 

Адвокатът му вече е входирал жалба в Окръжен съд срещу взетата мярка за неотклонение и очаква положителна развръзка. „Това е разкрачено положение – не се явя в съда – арест, отида в съдебната зала – извършвам друго нарушение, тъй като съм заразен. Ни напред, ни назад. Просто съм възмутен. Чукат ми на вратата да ме задържат, сякаш съм голям престъпник. Вярващ човек съм и се надявам това безумие да се прекрати“, коментира още Димитър. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ДЯДО

ДЯДО

12.11.2021 | 15:34

ПРАВОСЪДНАТА НИ СИСТЕМА Е ЕДНО ГОЛЯМО НЕДОНОСЧЕ.

Отговори
5 0
Заседател

Заседател

12.11.2021 | 15:11

В Районен съд е страшно. Не четат, не мислят, ако не се вземат мерки ще страдат обикновените граждани.

Отговори
6 0
Правото

Правото

12.11.2021 | 13:58

Това не е единственият куриозен случай с тази болна съдийка. Тя не призна и болничен лист на свидетел и го наказа с 500 лева глоба и принудително довеждане от работното му място - учебно заведение.

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?