49

Куриоз! Пловдивчанка изхвърли пистолета на мъжа си в кофата, глобиха го 2 бона

Пловдивчанин си навлече проблеми, след като съпругата му изхвърли личния му газов пистолет в боклука. Той отнесъл глоба от 2000 лв., защото не уведомил МВР за изгубването на оръжието.

Мъжът се сдобил с газовия си пистолет и уведомил полицията за това в края на 2020 г. През месец февруари 2023г. обаче възникнала необходимост да бъде изследван пистолета „Зораки“, поради което дома на пловдивчанина бил посетен същия месец от полицейски служители. Не го открили там, а по сведение на неговата майка бил заминал на работа в чужбина.  Тя поела ангажимент да го уведоми по телефона, че органите на МВР искат да им предаде пистолета за проверка.

След няколко дни от МВР се чули с майката и тя споделила, че разбрала, че всъщност пистолета бил изхвърлен по погрешка от жената, с която синът й живеел на семейни начала. Пловдивчанинът се завърнал в България през месец август и веднага посетил Шесто РУ.  Там потвърдил версията, но го глобили, че не съобщил незабавно на полицията за изгубването на пистолета.

Като дата на нарушението била посочена именно датата на явяването му в районното. Съдът, обаче, отменил глобата от 2000 лв.  Мотивите са, че органите на МВР разбрали, че пистолетът бил загубен още през февруари минлата година.  "Декларирането, извършено през август не сочи на състав на нарушение по посочения текст на закона, защото той не касае закъснялото такова, а изисква незабавно деклариране. Следователно още тогава е следвало да декларира изгубването и като не е сторил това е извършил вмененото му нарушение чрез бездействието си. От друга страна за органите на МВР е започнал да тече срока за съставяне на акт, който изтекъл през май. Така към края на август вече е била погасена възможността за административно наказателно преследване", казва съдът. Именно това наложило отмяна на наложената глоба. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Мильо

Мильо

27.02.2024 | 00:28

Патрон, ако не е в цев, той гърми като тапишник без НИКАКВА опасност за околните. В казармата пуснахме патрон дум - дум в печката и - нищо! А пистолета - след известно време във водта.... нито може да се ползва повече, нито нищо - парче желязо.

Отговори
4 2
Мильо

Мильо

26.02.2024 | 19:53

В кофите за бо клук можеш да изхвърлиш патрони, а пистолета - една разходка до реката - там вирове бол.

Отговори
5 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?