Следвайте ни

Куриоз: Пловдивчанин остана без книжка, въпреки че не шофира

viber icon

Куриозен случай разгледаха магистратите от Районния съд в Пловдив. Млад пловдивчанин се оказа без книжка и със солена глоба в размер на 2030 лв., а всъщност дори не е бил зад волана. Причината за санкцията е отказът му да бъде подложен на тест за употреба на алкохол. 

Странната история датира от 1 март миналата година. Тогава пловдивчанинът отива на  дискотека, заедно с компания от трима души. Приятелите пътуват в неговото порше. Паркирал зад редица от коли на ул. „Тодор Гатев“, до бул. „Санкт Петербург“, и влезли в заведение да купонясват. Малко след 4 часа сутринта си тръгнали. Тъй като шофьорът с поршето пил, компанията си повикала такси. Тогава един купонджиите се сетил, че си забравил ключовете за апартамента в колата, всички отишли до него и след това се качили четиримата в таксиметроеия автомобил.  

На кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Недко Каблешков“ таксито било спряно от полицаи. Униформените го свалили от  жълтата кола и му поискали документите за проверка. Той казал, че не ги носи, заявил, че не шофира, а се прибира с такси. Последвало искане за тест за алкохол, но пловдивчанинът отказал. Така полицаите го глобили с общо 2030 лв. и му взели книжката за 2 години. Отчели четири нарушения: 1. Отказ от поверка за употреба на алкохол с техническо средство, 2.Не носи свидетелство за упраление на МПС и контролен талон; 3. Не носи задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ за МПС, което упавлява; 4. Не носи свидетелство за регистрация на МПС, което управлява.

Шофьорът бил стъписан от всичко, което му се случва, тъй като въобще не бил зад волана. В крайна сметка атакувал глобите в Районния съд в Пловдив като незаконосъобразни. В понеделник магистратите отменили санкциите и върнали книжката на младежа с поршето. МВР ще трябва да плати разноските по делото. 

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Иван Димитров

Иван Димитров

12.02.2021 | 02:14

куките са били пиани.

Отговори
0 0
Крис

Крис

11.02.2021 | 02:54

Това съчетание по съдебно решение ли е?

Отговори
0 0
Селянина без колелото

Селянина без колелото

10.02.2021 | 15:59

Я пак?!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?