Следвайте ни

Куриоз! Объркана дата спаси кожата на футболен запалянко от Пловдив

viber icon

Футболен фен от Пловдив се спаси от забрана за посещение на мачове в страната и чужбина в рамките на една година. Наказанието му е било наложено след като нарушил обществения ред по време на мача ЦСКА-София и Ботев-Пловдив на 24 юни.  

Запалянкото В.Д.К.  се сдобил с акт и забрана, които обжалва и искат да бъдат отхвърлени, тъй като според защитника му са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила при съставяне на акта и при издаване на заповедта.

В деня на въпросната среща се е стигнало до сблъсък между феновете на Ботев и полицията, тъй като е имало повече продадени билети от наличните места в сектора. По тази причина дори запалянковци с билети не са били допуснати да наблюдават играта на своя отбор. Тогава фенове нахлуват на талази, а полицията започва да арестува наред. Сред задържаните е и късметлията от Пловдив. 

Той се отървал благодарение на нелепа грешка. 

В оспорената Заповед за налагане на принудителна административна мярка, издадена от Началника на Първо РУ-СДВР е посочена дата на извършване на нарушението 25 юни, около 20.40 часа, която дата обаче не отговаря на истината. 

Футболната среща е проведена ден по-рано, на 24 юни, на стадион „Българска армия“. 

„Следователно не може да се приеме за категорично установено, че описаното  нарушение, е извършено от жалбоподателя на 25 юни, тъй като на тази дата не се е провела футболна среща между сочените два отбора“, се казва в мотивитре на съда. 

Въз основа на това Административният съд в Пловдив отмени наказанието на запалянкото и той ще може да посещава футболни срещи както в страната, така и в чужбина. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?