3906

Купонджия вдигна на крак полицията в Първомай, изкара луд късмет

Шофьор подлуди Първомай със силна музика, вдигна на крак и полицията. Глобата, обаче, му се размина. Причината е смайваща. 

Патрулка била изпратена по сигнал за надута музика в централната част на Първомай. След като се насочили в тази посока, на ул. „Димитър Благоев“ те установили младеж с кола. Задният капак на возилото било вдигнато и от поставеното в него устройство се чувала силна музика.

Единият полицай му наредил да спре шума и младият купонджия го направил. 10 минути по-късно, обаче, бил получен втори сигнал за силна музика, този път в градския търговски център. Униформените се отзовали и при пристигане на паркинга установили отново същия младеж. Пак бил вдигнал задния капак на автомобила си и бил надул музиката.

Предвид повторната проява, на шофьора бил съставен акт в размер на 500 лв. Купонджията обжалвал санкцията в съда, а магистратите я отменили. 


Причината - нарушението е извършено на територия, предвидена за смесена обслужваща производствена устройствена зона, която не попада под удара на съответния закон. Паркингът не се намирал в непосредствена близост до зони и територии, предназначени за жилищно строителство, което довело до отмяна на санкцията. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?