49

Куп неясноти около нелепата смърт на 17-годишната Мария

Не е изяснен точният механизъм, по който е настъпила смъртта на 17-годишната Мария. Има множество противоречия. Около това становище се обединиха апелативният прокурор и защитничката на почернените родители адв. Евдокия Кемаловa. И обвинението, и Кемаловa жалят наложените условни присъди на Стефан Герганов и сина му Марин Герганов, привлечени като обвиняеми за смъртта на ученичката. 

Прокуратурата поиска по-високо наказание за бащата, защото той предоставил ключовете за джипа на неправоспособния си син, след което настъпил трагичния инцидент. 

"Той е единственото пълнолетно лице, който е наясно, че неговият син и загиналата са млади, нямат опит и правилна преценка. Трябвало е не да даде ключа, а той да тръгне с тях", посочи прокурорката. 

Тя поясни, че загиналата Мария е държала телефона вън от прозореца, за да търси обхват и да се свърже с родителите си. 

"Стефан е следвало да провери и за поставени колани и по принцип той да кара. Неговите действия са довели до инцидента", категорични са от обвинението. 

Защитничката на почернените родители и прокуратурата подчертаха, че остават големи неясноти по отношение на механизма на настъпване на смъртта.

"Експертите приемат, че джипът се преобърнал на таван и завъртял наляво, след което паднал надясно. При първото завъртане Караиванова изхвърчала от купето. Главата на пострадалата се отпечатала на дясната врата. Колата я била затиснала от кръста нагоре. Не е ясно дали тялото пада по гръб. Караиванова няма как да излети на място, където е била затисната  при първото преобръщане. Това вероятно е станало, когато колата се е обърнала втория път", коментира обвинението и пожела да се повиши наказанието на бащата. 

"Не считам, че по отношение на Марио или баща му са налице многобройни смекчаващи вината обстоятелства или изключителни такива", добави апелативният прокурор. 

Апелативният съд ще се произнесе в законовия срок. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 7 оценки
3.7/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?