Следвайте ни

Крият нелегални цигари в сандвич панели за Великобритания СНИМКИ

Строителните панели били „напълнени“ с цигари след като пяната в тях била издълбана

viber icon

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване  - Тракийска“ извършили проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Проверена била селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели.


При огледа на осемте „сандвич“-панела митническите служители установяват разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделят ламаринените плоскости на панелите установяват, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари.


Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари. Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии /100 000 къса / с марка “KARELIA Blue“ с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол.Установено е, че изпращач и получател са български граждани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?