Следвайте ни

Криминалният тип, който ограби дядо в Раковски, остава в ареста

viber icon

Мъжът, който нахлу в дома на 72-годишен пенсионер от Раковски и го ограби, остава в ареста. Магистратите взеха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Това престъпление е тежко умишлено и за него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, е налице реална опасност авторът на грабежа Г. М. да се укрие и да извърши престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 3 ноември.

Припоняме, че  около 21.30 часа на 23 октомври в къщата на 72-годишния пострадал, влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията.

Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?