4020

Край Пловдив: Шофьор с 20 глоби сваля мадами с "пищене" на гуми, полицията го скастри

Сваляч с мощно возило пробва да впечатли две момичета с пищене на гуми и екшън изпълнения в Карлово. На свалката обаче станали свидетели униформени. Те били на пост и изпълнявали служебните си задължения по охрана на обществения ред. Те чули свирнята на гумите от колата на младежа и това бил повод да го спрат за проверка. 

Полицаите видели, че в автомобила се возили и две момичета. При извършената проверка и след справка било установено, че автомобилът е без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Шофьорът опитал да мине със стара полица, но същата не била валидна към датата на проверката. Ченгетата установили и нарушения по Закона за движение по пътищата, за които бил съставен и друг акт. 

Младежът зад волана обжалвал. Но магистратите го заковали, тъй като според доказателствата по делото е бил изцяло наясно, че не е имал действащ договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Освен това, видно от приетата по делото справка за нарушител, в периода от 2016 г. до настоящия момент, спрямо него са били издадени 9 наказателни постановления за нарушения на правилата за движение, както и 11 фиша, което го определя като лице, което често не спазва задълженията си като водач на МПС. 

Така наложената глоба в размер на 250 лв. по Кодекса за застраховането била потвърдена от Районния съд в Карлово. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 4 оценки
4.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
укцук

укцук

17.09.2023 | 17:39

Разпродажба! Уникален и компактен видео-рекордер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увеличение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:-----> marketl.ink/carcam

Отговори
0 2
Шматко

Шматко

17.09.2023 | 13:30

Ти ииии автомобилен експерт ли се извъди Знаеш ли кък предна лява гума може да ти мине през експертният ти гръцмуль Със какво ФИ

Отговори
1 4
Тошо

Тошо

17.09.2023 | 13:13

Карловски бек

Отговори
7 2
Батко

Батко

17.09.2023 | 12:56

250 лева глоба е твърде малко наказание!

Отговори
13 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?