Следвайте ни

Край Пловдив: Младеж открадна кола и ограби къща за седмица СНИМКА

viber icon

Само в рамките на седмица 22-годишен апаш от Съединение бе арестуван два пъти за извършени кражби

В края на февруари, 74-годишен жител на квартал "Точиларци" в Съединение сигнализирал ченгетата, че му е открадната колата "Фиат", която била паркирана в двора му. 

За броени часове служителите на участъка в Съединение установили и задържали  22-годишния криминално проявен злосторник, който признал пред разследващите, че извършил кражбата от необходимост- колата му трябвала да се придвижи до Пловдив. По пътя обаче възникнала техническа повреда и младежът я зарязал в землището на село Труд, където по-късно била открита. Полицаите го арестували и задържали за 24 часа. 

Няколко дни по- късно 56-годишен италиански гражданин подал сигнал, че от дома му в кв. "Точиларци" неизвестни лица са откраднали газов пистолет, лаптоп, златни накити, инструменти и покъщнина.

Полицейските служители разпознали почерка на своя познайник, с който работили само преди 3 дни. Последвала проверка в дома на същия 22-годишен мъж, където били открити всички откраднати вещи по подадения сигнал.

По случаите са образувани досъдебни производства, а полицията продължава засиления контрол в малките и отдалечени населени места в областта. Според служителите на реда доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници спомага за осигуряване на спокойствието на хората и за превенцията срещу престъпността.

През последното денонощие служители на Районното полицейско управление в Труд са започнали и проверка по заявителски материал за открити 620 къса саморъчно свита цигари. Безакцизна стока е иззета от дома на 70-годишен жител на село Царимир.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?