Следвайте ни

Кръв се лее на пловдивска бензиностанция! Хвърчат обиди и юмруци

viber icon

Пловдивчани си спретнаха скандал и бой в пловдивска бензиностанция. Конфликтът възникнал по телефона между две жени, след което се пренесъл на терен. Наложила се е и бърза намеса на полицията. 

Пиянската свада възникнала два часа след полунощ на 29 август миналата година на бензиностанция на бул. „България“.  Малко по-рано пловдивчанка и трима нейни приятели употребили солидно количество алкохол. След това спрели да заредят и да пийнат още. 

По-същото време друга пловдивчанка, с която били в конфликт, се прибирала от София към Пловдив с автомобил „Ауди“, който шофирал половинката ѝ. Вътре били също малолетния им син и семейна приятелка. 

По време на пътуването двете пловдивчанки се чули по телефона. Започнала размяна на остри обиди, нецензурни реплики и закани, които станали достояние на всички присъстващи и в двете групи.


Почервеняла от гняв, пътуващата към града под тепетата дама казала на мъжа си да кара към бензиностанцията и да се разправи на място със своя враг. Пристигнали, слезли от автомобила, като мъжът се отправил директно към масата на почерпената компания. Отново започнали да се сипят обиди, закани и псувни. Разярен от случващото се, мъжът ударил с ръка по масата. В резултат на удара една от дъските, представляваща част от хоризонталната повърхност на масата, се откъртила, отхвръкнала към почерпената пловдивчанка и я уцелила в областта на устата, като горната й устната се сцепила и от нея потекла кръв. Въпреки това напрежението продължило да ескалира и словесният конфликт между пострадалата от една страна и новодошлите от друга продължил, като се намесили и останалите. Скандалът вдигнал бензиностанцията във въздуха. Един от служителите се обадил на телефон 112 и повикал полиция. 


При пристигането на униформените словесният конфликт продължавал. Пострадалата пловдивчанка посягала на виновника за сцепената ѝ устна, останалите се обиждали и си отправяли закани. Така или иначе полицията прекратила скандала.

 

В хода на разследването на пострадала била изготвена медицинска експертиза, от която станало ясно, че пострадалата жена е получила разкъсно-контузна рана и кръвонасядане на горната устна, кръвонасядане на венеца на горната зъбна редица, кръвонасядания на дясната мишница , седалището в дясно и десен долен крайник, с което и била причинена лека телесна повреда. 

Прокурорът по делото, обаче, е приел, че не е извършено престъпление от общ характер и с постановление е прекратил наказателното производство. Пострадалата обжалвала това решение и Районния съд го е отменил. Казусът стига и до Окръжния съд след протест на държавното обвинение.


Магистратите приели, че с блъскането на масата мъжът по непредпазливост е причинил лека телесна повреда, което не съставлява престъпление по Наказателния кодекс. Според съда липсва произнасяне на прокурора дали цялостното поведение на агресора – блъскане и отправяне на нецензурни думи и изрази на публично място, е хулиганство.

 

Безспорно само в правомощията на прокурора е да определи кое лице да бъде привлечено към наказателна отговорност и за какво престъпление. Но когато фактите по делото сочат, че определено лице на публично място и в разрез с обществените норми е блъснало и счупило маса и е отправяло нецензурни изрази и е демонстрирало агресивно поведение, за прокурора съществува задължение да обсъди дали това поведение изпълва състав на престъпление или административно нарушение и то от тези правни норми, които защитават даден кръг обществени отношения – в случая общественият ред и спокойствие“, се казва в мотивите на съда. 

Ето защо  на свое заседание в четвъртък магистратите решиха да върнат наказателното производство на Районната прокуратура, която да се произнесе с категорично становище за поведението на агресивния мъж, включил се в конфликта.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Българин

Българин

04.10.2020 | 14:25

Еми България

Отговори
1 0
Гост

Гост

03.10.2020 | 16:48

Да разбирам ли че този заплетен юридически казус се точи от една година? Браво на българската правораздавателна система.

Отговори
8 1
Един шофьор

Един шофьор

03.10.2020 | 14:07

А бе Нали ти да не си пил газ?

Отговори
7 3
Нали

Нали

03.10.2020 | 11:36

Ето до къде води агресивната политика на Радев и Нинова! Трябва незабавен импийчмънт и нови извънредни и предсрочни президентски избори! Политиката не е за всеки и недоразумението Радев го доказа! Прост човек, зависим от мафията и руските служби, легитимиран на позицията президент, може единствено да дърпа България назад! Колкото по-бързо го разкараме, толкова по-добре за България!

Отговори
20 19
намръщенЪ

намръщенЪ

03.10.2020 | 12:55

Върл противник съм на овцата с генералски пагон и на кратуната от "Позитано-Техноимпекс", но не виждам какво общо имат те в случая

Отговори
17 4
Дфд

Дфд

03.10.2020 | 21:42

ЗАЕДНО С ГЕРБ

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?