71

Красимира за бруталното убийство в Кючука: Просто се защитих! 

Аз съм вярващ човек. В моето семейство никога не е имало насилие. Аз не съм прилагала насилие спрямо Божан, а той към мен. Аз просто се защитих. Това каза в съдебната зала Красимира Лалева, която уби с гира гаджето си Божан в апартамента й в Кючука. 


"Постоянно се обвинявам и критикувам. Не съм искала да става така, но няма как да върна времето назад. Доживотната присъда е прекалена. Не заслужавам това", добави Красимира и помоли за замяна на доживотната й присъда с минималната такава за убийство. 


За замяна на доживотната присъда настоя и прокуратурата. Представителят на държавното обвинение определи наказанието, постановено от Окръжния съд като прекомерно и в известна степен несправедливо. 


"Мотивите на защитата, че пострадалият сам се поставил в невъзможност да се защити, в случая не е състоятелна. Не е имал възможност след удар с гирата. Но първоинстанционният съд действително е завишил и е наложил тежко наказание. Пренебрегнал е смекчаващите вината обстоятелства. Подсъдимата е набожна. И това го потвърждава самият факт, че е споделила с отец Виктор Христев от храм "Св. Марина". Търсила е телефон, ние нямала такъв, за да се обади на тел. 112. Цялостното й поведение показва, че тя се е разкаяла, търсила е съдействие. Оказала е съдействие на разследването. Налице са смекчаващи, не само утежняващи вината обстоятелства", каза прокурорът и настоящ за изменение на присъдата в 20 години затвор. 


Адвокатът на почернените близки пък настоя за потвърждаване на доживотната присъда. Според него набожността на Красимира била форма на хитруване.


"Тя всячески се стреми да заличи следите. Това, че е посетила храма не може да го определим като натрапчива нажобожност. Тя е добре обиграна. Престъплението е извършено много хладнокръвно. Защитата интерпретира фактите в посока такава, каквато нея я устройва", подчерта адв. Божков.


Апелативният съд ще излезе с решение в законовия срок от един месец. 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Не слугувам на тази институция

Не слугувам на тази институция

27.09.2023 | 08:27

Незнам!Тази моя/ваша държава(система) взе да мачка без да се съобразява с наѝ-важното,или казано за тези индивиди няма НЕВИНЕН,ВИНАГИ СИ ВИНОВЕН,ДО КОГА? Не е от значение кои управлява (коя парламентарна група/групи)защото сме третирани така от много години,без значение кои кара влака ,НАКАЗАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ БУКВАЛНО САМО НАКАЗВАТ И СИСТЕМНО ТОРМОЗЯТ НАРОДА,А НАЍ-ЛОШОТО Е КОГАТО НЯМАШ ВИНА ДА СЕ ОГЛЕЖДАШ ЗА СИНИ ,ДАМО С КОМЕНТАРИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНЕ ЧУДО.ПРОСТО НЕЩАТА СА ИЗПУСНАТИ ОТ КОНТРОЛ МНОГО МНОГО ОТДАВНА.НАДЕЖДА ДА СЕ ЧАКА ДА ВЛЕЗАТ В ПЪТЯ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ОТИВА НА 0%

Отговори
0 1
адв. Балтиев

адв. Балтиев

26.09.2023 | 12:01

Ето типичен пример, когато човек употреби акохол в такова каличество че, да му изветрее акъла от главата. Пийте, но, когато се погледнете в огледалото и не можете да се познаете спирайте защото, ако продължите да се наливате сте на една крачка от гроба и на две от затвора, заради НЕкорумпираната ни прокуратура!

Отговори
9 1
мхм

мхм

26.09.2023 | 15:04

Малоумник, 100 пъти ти обясниха , че запетая се пише не след "че", а преди това!

Отговори
3 1
мхм

мхм

26.09.2023 | 15:05

И запетая се пише само преди "но", а не преди и след! Тотален олигофрен си!!

Отговори
2 1
От кога пък взе да се правиш на учителка?

От кога пък взе да се правиш на учителка?

26.09.2023 | 16:24

Знам те, колко си елементарна, нещастна, недоклатена, завистлива и злобна!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?