46
Следвайте ни

Кранистът Запрян на съд заради смазан череп на работник

viber icon

35-годишният кранист Запрян отива на съд, след като причини смъртта на работник на обект в Пловдив. Прокуратурата е внесла обвинителния акт и предстои да отговаря за действията си пред магистратите.

Инцидентът стана на 16 януари 2019-а при новострояща се пететажна сграда на ул. "Любен Каравелов". Загиналият си изкарвал прехраната като общ работник. Минути преди фаталния инцидент той бил на площадката пред строежа.  Там имало палет с тухли, които закачил като товар за крана. Кранистът Запрян трябвало да го повдигне и премести на петия етаж.  Въпреки че нямал видимост,  започнал да издига палета. Когато стигнал до петия етаж, товарът блъснал фасадата на терасата. В резултат на това се отчупила тухла, която паднала точно върху главата на работника и го убила на място. 

Според събраните доказателства Запрян не се е уверил, че няма хора в работната зона на съоръжението. Той е извършил неправилни действия при управлението на крана, довели до удрянето на палета в зидарията на терасата на петия етаж, при което е паднала тухла и е загинал човек. 

Ако съдът го признае за виновен, Запрян може да лежи в затвора от една до шест години. Делото ще се разгледа в разпоредително заседание, насрочено от Окръжния съд.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Коко

Коко

07.12.2021 | 16:01

Носел ли е каска загиналият? Навярно не! Няма вина краниста! Загиналият е виновен щом е бил без лпс!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?