Следвайте ни

Кражба по списък край Пловдив изуми полицията

viber icon

Мъж от Първомай реши да напазарува безплатно от магазин в града и то по списък.  Служителите, обаче, го сгащили и повикали полиция. 

Несполучливата кражба станала дни преди Коледа – на 14 декември миналата година. 

Крадецът си направил списък и решил да се подсигури с трапезата. Влязъл в магазина и започнал да зачерква едно по едно – свил три шоколада, буркан лютеница, три парчета луканка, две парчета шпеков салам, бутилка водка и четири пакета печени бадеми - всичко на обща стойност 100 лева.

След като изпълнил списъка си, смелчагата опитал да мине незабелязано през касата и да напусне магазина. Уви, бил забелязан от служител, който го спрял и сигнализирал в полицията. 

Крадецът е изправен пред съда в Първомай, който го осъжда на глоба в размер на 300 лв. 

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

1111

1111

04.10.2020 | 16:20

В магазин "Слънчеви лъчи" на бул. Н. Вапцаров в град Пловдив охранителите на входа извършват ОБИСКИ на беззащитни граждани. Тази практика е отскоро. В ролята на "пазвантите" се изживяват две около двадесет годишни момченца. Оставям настрана, че въпросните охранители са без ръкавици и маски. Тук може да се самосезират РЗИ и полицията. Няма да спомена и за част от магазинерките, които на щанда за месо с едни и същи ръкавици събират боклуци от пода и със същите тези ръкавици продават месо и месни продукти. Но думата ми е за охранителите. Момченцата, с неосъществена мечта да станат полицаи, охотно пропускат мъже и жени на средна възраст. Обект на техните проверки са възрастните и безгласни дами над средна възраст. Днес, 03.10.2020 г., събота, около 11,30 ч., при влизането ми в магазина охранителят се караше на две онкоболни жени от близконаходящия онкологицен център. Не се интересуваше, че вените им се раздираха от поставените им абокати, и тюрбаните на безвласите им тресящи се от болка и мъка глави се свличаха. Дамите, на видима възраст 55-60 г., без коса от химиотерапията, със землисто-жълт цвят на лицата, кротко и неразбиращо гледаха повярвалия си младеж-охранител как им бърка в чантите и търси касова бележка за лекарствата, които носеха у себе си. Ако охранителят не знае, че в магазина лекарства не се предлагат, то тогава някой от отсъстващите управители на кварталната бакалия трябва да му обясни, какво се предлага и какво не. Стоейки на касата след 15 минути и чакайки моя ред, пред погледа на купувачите, същият неосъществен гард ровеше бясно и разбира се с непремерен тон и език в чантата на възрастна жена около 80-те. Разбира се в чантата бяха само покупките по касовия бон, но младежът търсеше нещо, за което да се заяде. Касиерките отправяха благосклонни погледи и оправдаваха поведението му. Видите ли охранителят имал право да проверява личния багаж на когото реши. Едва ли някой ще се заинтересува от тези случки, които са ежедневие в този магазин. Едва ли някой ще се опита да защити тези болни и възрастни жени. Днес на мода е да се протестира за друго. Но аз ще протестирам срещу тези младежи. Моят протест е срещу тези двама охранители, които за жалост, ще градят и управляват България.

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?