Следвайте ни

Крадец източи 1000 лв. от открадната карта, задържаха го

viber icon

Полицията в Хисаря задържа крадец на портфейл, който само за няколко дни изтеглил от дебитна карта в него около 1 000 лв. 

Близо седмица служители на полицията в курортното градче разследвали извършената кражба на портфейл със 150 лв., лични документи, шофьорска книжка и дебитни карти, собственост на 57-годишен жител на Хисаря.

Криминалисти от районното управление бързо влезли в дирите на извършителя - 53- годишен мъж от Клисура. В хода на разследването било установено, че само за броени дни крадецът е извършил неправомерни тегления от банкомати на различни банки.

Към момента на задържането му общата щета възлизала на стойност 1 000 лв.

Извършителят е задържан в участъка на РУ Хисаря, а всички събрани материали, съотносими към предмета на доказване, са докладвани на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Следва да бъдат изпълнени дадените указания от наблюдаващия прокурор и повдигането на обвинение. 

За това престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

"Служителите на реда са действали изключително бързо и макар случая да се отличава с фактическа и правна сложност в много кратки срокове са успели да разрешат тривиалното на пръв поглед престъпление“, коментира началника на местната полиция главен инспектор Пламен Арабски.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?