46
Следвайте ни

КПКОНПИ погна тютюнев бос за 3 милиона в пловдивския съд

viber icon

Комисията на Цацаров погна тютюневия бос Еркан Лапанов. В Окръжния съд в Пловдив е внесен иск срещу него за близо 3 милиона. Проверката по посока на Лапанов започнала след уведомление от прокуратурата за привличането му като обвиняем като ръководител на организирана престъпна група за незаконно разпространение и преработка на тютюневи изделия, държане на наркотици и извършване на сделки с имущество, придобито от престъпна дейност. В далаверите е участвал и полицай. Пред съда се претендира и отнемането на 5 недвижими имота и 1 моторно превозно средство.

Престъпната група бе разкрита в началото на месец юни 2019-а. Тогава в две производствени бази е намерен и иззет тютюн без бандерол, за който дължимият акциз надхвърля 81 000 лв. Замесеният полицай бил служител в Жандармерията. Предвид длъжността си, той не будил съмнение и не бил проверяван от колегите му. Полицаят използвал именно това, за да превозва нелегална стока с колата си. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?