Следвайте ни

Кой ще кара влака в пловдивската полиция?

viber icon

Шефският стол в Областната дирекция на МВР в Пловдив отново е свободен. Това се случи след  като временно преназначеният на длъжността директор на полицията в града под тепетата старши комисар Петър Тодоров стана новият главен секретар на вътрешното министерство. 

През последните дни той беше в отпуска, а за негов заместник бе сложен комисар Георги Ташев, който ръководи отдел „Криминална полиция“. Той ще остане на този пост до избирането на нов временен титуляр в близките дни. Следващият, който ще кара влака в пловдивската полиция, също ще е временно на поста – до изтичането на отпуска по бащинство на директора старши комисар Йордан Рогачев през ноември. След това не е ясно какво ще се случи, но през тези няколко месеца МВР-Пловдив няма как да остане обезглавено. 

През последните дни се спрягат няколко имена за шефския стол. Това в момента е сред най-объжданите теми сред пловдивските униформени, а и не само. Всички се питат кой ще ги оглави – парашутист или местен дългогодишен кадър?

Запознати коментират като възможни временни директори добре познати в системата лица. На първо място се спряга комисар Славчо Алексиев, който в момента води отдел „Икономическа полиция“.  Не се изключва възможността това да е и комисар Георги Ташев, който замества в момента вече издигналия се Петър Тодоров, излязъл в отпуск. Така ще се избегне буксуване с месеци и ще се спестят почти ежедневните размествания в дирекцията. 

В челната тройка с възможни кандидати за директорския стол попада и Димитър Балев. Неговият професионален път започва преди 21 години, като за това време е успял да се докаже.  През 2000 година той е завършил Академия на МВР и е назначен на работа във Второ районно.В периода 2005-2010 година е служител в регионалното звено БОП, след това оглавява сектор “Криминална полиция” в Трето РУ. През 2013-а става началник на районното в Труд, след това отново се връща на шефския стол във Второ районно. През 2018-а е сменен, а неговото място заема Георги Машонов. Така Балев отново се връща в редиците на БОП, където е и до ден днешен. Някои предполагат, че шефският стол му е в кърпа вързан, макар възможните сценарии да са многобройни.

Най-малко вероятният развой е дирекцията временно да бъде оглавена от парашутист. Засега такива имена не се спрягат, споделиха пред „Марица“ запознати.

Решението ще бъде взето в близките дни. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

"ВЛАКА" се "кара" по релси бе, Будала!

"ВЛАКА" се "кара" по релси бе, Будала!

07.08.2021 | 18:14

МАРИЦАта с малоумните кресливи заглавия . . . Баба ми е казвала, че оно тренот се "кара" по релси, железни таквизи едни. У белите даржави, а и у жълтите, па напоследък и у черните таа дейност е афтоматизирана. Даже Робот нЕма, само компютрето со три-пет сенсора! #КОЙ щял бил да му го кара . . . Сульо!

Отговори
2 1
Оооооо

Оооооо

07.08.2021 | 15:49

Петър Тодоров ли?Мръ. Сен гъзо лиец Човек на Рашков Няма управия в тая държава

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?