Следвайте ни

Кой им даде книжки: Над 800 нарушения за 6 часа в Пловдив

viber icon

Пловдивчани все по-често се питат кой им дава книжки на шофьорите, газещи правилата за движение. Показа го и днешният пътен контрол на полицията.

В рамките на 6 часа са извършени  986 проверки на седнали зад волана, както и пътници. Констатирани са 818 нарушения и са образувани  две бързи производства за управление под въздействието на алкохол и наркотици. Шофьор от Пловдив е  хванат да шофира с алкохолна концентрация от 2.11 промила, а полеви тест на друг зад волана е реагирал положително за употреба на канабис.  Един от проверените пък е бил без книжка.

111 шофьори и пътници са били без поставен колан, съставени са 97 акта и 14 глоби по фиш.

12 са шофьорите са използвали мобилен телефон докато карат, а в 6 от случаите проверените коли са били с техническа неизправност.

6-има от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при четирима е приложена принудителна административна мярка- временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения.

За други нарушения, извършени по време на акцията са съставени 31 акта. 64 са наложените глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и маркировка. 41 са фишовете за неправилно спиране и престой, а 34 - за нередовни пътни документи.  104 са извършените други нарушения.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

23.02.2021 | 22:46

Тони, тази статия от преди колко години я изрови от архива? Време е да надскочиш себе си и да изкараш нещо "актуално" от осемдесетте и деведесетте години на миналия век и да го пуснеш като "екслузивно, само в Марица"!

Отговори
1 0
Узаконен рекет А щом е рекет няма такъв закон

Узаконен рекет А щом е рекет няма такъв закон

23.02.2021 | 04:33

Ама много удобни закони са си гласували кожодерите Присъди глоби се издават като на конвейр Чакайте бе хора Има хора през целия си живот дори само да са пешеходци по десет пъти в живота си носят гипс и шини по тялото си Все нещо счупено имат Така е и с управлението на автомобила Някой хора остаряват и не могат да се научат да карат При танца е същото Ако няма синхрон в движенията на дадена двойка танца е катастрофа А за какво да говорим за движение по пътищата Когато един на хорото подскача като Пинокио Хорото губи своята красота Всеки е бил свидетел на такива сцени А кога става дума за движение по пътищата туй си е истинска катастрофа Но защо е нужна уравниловка и всичко под ножа с глоби и то за непоставен колан или за говорене по телефон Всеки индивид е с различен темперамент с различна реакция Опита да направиш от всички роботи с глоби си е някакъв нонсенс и откровен рекет и печалбарство

Отговори
2 1
Цицайте глоби Да се задавите дано

Цицайте глоби Да се задавите дано

22.02.2021 | 21:22

Браво Браво Точно така се подържа здравината на фиска Няма икономика Има безработица Няма данъци Страната е окупирана от чифутска пасмина която иска да папа да цица И ко правим.Де що има живо същество де още щъка насам натам ще го глобяваме То освен от това други приходи няма Някой знае ли чел ли е някъде за година милиция съд прокуратура РЗИ та и цялата пасмина от търтей колко годишно смъкват от Българина във вид на глоби Тук слагам и общински Горски и други по веригата Тайна майна И по турско така не е било Казват стари хора

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?