46

Кошмарно! Пони в зоопарк изяде пръстите на бременна пловдивчанка

Невъобразим кошмар преживя семейство от Пловдив, докато бе на посещение в зоопарка в Стара Загора. Покрай почивните дни за Гергьовден, Благой, бременната му съпруга и малкото им дете решили да посетят атракциона и да разгледат животните.  

"Разхождахме се и стигнахме до голямото заграждение, където има коне и понита. Накрая вече видяхме, че едно пони си подаваше муцунката през дупка. Съпругата ми, която е бременна, се приближи, за да го пипне и да го погали. След това всичко се случи буквално за секунди. Понито я захапа, започна да я дърпа и да я блъска. Откъсна безименния пръст, кутрето е цялото оглозгано, дланта е разкъсана. Глътна пръстите", разказа пред "Марица" Благой. 

След случилото се жената е настанена в болницата в Стара Загора за 5 дни. След като е освободена, пловдивчанката получила инфекция от зъбите на животното.

"Не сме очаквали това да ни се случи. Ходили сме на други зоопаркове, там животните, които са безопасни, се пипат", коментира съпругът. 

Благой разказа, че бременната му жена е преживяла изключителен стрес, не е могла да заспи няколко дни след инцидента. Започнали консултации с различни специалисти, предвид напредналата ѝ бременност. 

"Нормално е от зоопарка да са в защитна позиция, но при мечките и лъва например са предприети всевъзможни мерки за сигурност. Там и пръста дори не можеш да си провреш. А при понито няма такива мерки, а всъщност се оказа изключително опасно. Просто идеята ми е да предупредим другите хора и да са много внимателни, за да не се стига до подобни кошмари", каза Благой.

Когато влизали в болница след инцидента, пред него лекари споделили, че всъщност бременната му съпруга е третият такъв случай. Имало дете със счупена ръка и жена с отхапан мускул, отново от същото пони. 

Адвокатът на семейството Трайко Иванов коментира пред "Марица", че след като жената се успокои и всичко с раждането мине добре, ще търсят обезщетение. 

От Община Стара Загора потвърдиха днес за инцидента. От там са проследили записите на охранителните камери и твърдят, че посетителката неправомерно се опитала да храни животното през оградата. Зоологическата градина в Стара Загора е общинска и след основния ремонт, който беше направен там през миналата година, навсякъде са поставени табели, които забраняват на гостите да хранят и дразнят животните в клетките. Жената, която е от Пловдив и била бременна, явно не се е съобразила с тази забрана, поради което е пострадала, гласи позицията. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 6 оценки
4.8/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Ганьо

Ганьо

18.05.2023 | 21:19

Странна случка.Веднъж яздих едно пони и като се изпърдях то припадна от страх

Отговори
3 0
Валерия от ЕвгенЪт

Валерия от ЕвгенЪт

18.05.2023 | 16:45

Шъът да не ми пипате понито..гладно е било , а мама та да си беше дала и другата ръка да хапне хайванчето.

Отговори
5 4
Пловдивчанин Кючук Парижанин

Пловдивчанин Кючук Парижанин

18.05.2023 | 16:04

Защо ли, това младо семейство не са посетили Пловдивската Зоологическа Градина? Там животните са мили и добрички и не са канибали като, в старозагорската.

Отговори
16 2
Анонимна

Анонимна

18.05.2023 | 15:50

Животните в зоопарка не се пипат, не се галят и не се хранят! Имало е поставени табели, но жената на своя глава е решила да погали понито.

Отговори
26 0
Сергей

Сергей

18.05.2023 | 15:12

Руско пони шорошояд

Отговори
8 4
Товарищ Сергей

Товарищ Сергей

18.05.2023 | 16:24

Ти си пълен изрод

Отговори
2 6
Марсол коПейков

Марсол коПейков

18.05.2023 | 15:09

Аз също бях нападнат от това пони, при мен обаче ми отхапа нещо друго, затова сега пиша късо!

Отговори
11 8
5678

5678

18.05.2023 | 15:01

И малките деца знаят, че животинките в зоопарка се гледат без да се мушат пръсти, ръце, крака през огражденията!!! И в никакъв случай храна! Не може да има пъдари до всеки посетител!

Отговори
32 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?