Следвайте ни

Кошмар в центъра на Пловдив: Хвърчат ножове и юмруци, ехтят викове за помощ

viber icon

Разносвач на авточасти преживя истински кошмар посред бял ден в Пловдив. Докато си карал служебната кола, той бил спрян от двама непознати. Това било само началото на кошмара. 

Неприятното преживяване за шофьора започнало на 7 декември миналата година. Както всеки ден, извършвал разнос на заявени от контрагенти на работодателя му автомобилни части. Около 10.15 часа се намирал на ул. „Стойчо Мушанов“, когато забелязал двама мъже – баща и син, да махат енергично с ръце пред него. 

Разносвачът спрял, а бащата се приближил към отворения прозорец на шофьорската врата и му казал: ,,Дай си телефона, работата е на живот и смърт!“.

Отказал му и отново посследвала същата реплика, но със заплашителен глас и посягане през отворения прозорец на колата към таблото, където на видимо място бил телефона на шофьора. 

Разносвачът започнал да вика за помощ. Тогава към него се приближил по-младия мъж  и му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето.

Привлечени от разразилия се спор, много наблюдатели се събрали около колата. 

Междувременно бащата и сина му продължили да настояват шофьора да им даде телефона, който мислили, че е техен. 

Разносвачът на авточасти отново отрекъл да притежава тяхно мобилно устройство, а те му обяснили обяснили, че следят откраднат техен телефон чрез програма, която сочела, че е при него.

Скандалът ставал все по-лют и жертвата подала сигнал на телефон 112, като съобщил, че се прави опит за обир. 

Двамата мъже се стреснали, че ще се намеси полиция и му предложили 50 лв. , за да забрави за случая и да не намесва ченгетата. Дори казали, че действително е възможно да е станала грешка.

Докато пострадалият говорел по телефона, бащата и синът напуснали мястото на скандала. 

Разносвачът на авточасти ги последвал, започнал да ги снима и ги подканил да изчакат униформените. В този момент бащата извадил нож и се обърнал към него с думите: „Хайде, пробвай се!”.

Уплашен от острието, шофьорът спрял да ги следва и се върнал при автомобила си, където изчакал ченгетата.

Насилниците били задържани, но отричали да са нанасяли удари и да са заплашвали с нож. Дори казали, че съжаляват за случилото се и че само са искали да намерят въпросния телефон. 

В крайна сметка прокурорът е преценил, че няма нито  извършено престъпление, нито извършена хулиганска проява. Наказателното производство по случая е било прекратено. Последвала жалба, но магистратите само потвърдили прокурорското решение. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?