46
Следвайте ни

Кошмар! Психично болен нападна шофьор на такси в Пловдив

viber icon

Психично болен нападна без причина възрастен таксиметров шофьор в Пловдив след употреба на алкохол. След екшъна избягал, но полицията го открила за минути. Нападателят бил изправен пред съда, като в петък магистратите се произнесли за наказанието му. 

Пияният имал почивен ден и бил в дома си. Вечерта позвънил от личния си телефон на таксиметрова фирма и заявил кола, която да го откара до клиниката по „Психиатрия“ към УМБАЛ „Св.Георги. До минути на адреса пристигнал възрастен таксиметров шофьор. Клиентът, който бил във видимо нетрезво състояние, седнал на задната седалка. Таксито потеглило. Не след дълго пияният внезапно и без да бъде провокиран по какъвто и да е начин започнал да се заяжда с шофьора ,казвайки му със заплашителен и агресивен тон "Пенсионерите като теб трябва да ги избият, а не да работят. Трябва да им се вземат книжките".

Шофьорът не реагирал по никакъв начин, а това ядосало клиента. Попитал го нервно дали е глух, напсувал го няколко пъти и му се заканил със саморазправа и побой. Макар и притеснен от случващото се, таксиджията не отвърнал на провокациите и продължил по пътя си.

Стигайки до бариерата на ул.“Любен Каравелов“, от южната страна на сградата на УМБАЛ "Св.Георги“, шофьорът спрял и казал на пияния, че са пристигнали. Клиентът не бил съгласен и пожелал да бъде откаран до входа на клиниката по „Психиатрия“, намираща се на бул.“Васил Априлов“. Таксиджията обаче категорично отказал и останал до бариерата. 

Вбесен, неадекватният клиент излязъл от таксито и започнал да удря жълтата кола. Освен това обиждал шофьора. Повалил дясното странично огледало, след което отворил предната дясна врата, навел се към таксиджията и се опитал да го удари, но не успял. Ядосан от това, затръшнал вратата, започнал да я рита с крак, като тя чак се вдлъбнала. 

През цялото това време таксиджията стоял в колата и не помръдвал от страх. Единствено му повтарял да си плати сметката за превоза. Пияният отказал и се отдалечил в посока ул. "Кавала".  Шофьорът подал сигнал на тел. 112. Пристигналият автопатрул разговарял с жертвата и със свидетели за случката. След това тръгнали да търсят агресивния пловдивчанин. Само след няколко минути стигнали до него и го задържали. 

Не след дълго бил изправен пред съда. От заключението на съдебнопсихиатричната експертиза е установено, че страда от психично заболяване : психически и поведенчески разстройства, вследствие на употребата на алкохол, но не се води на учет в Центъра за психично здраве. В крайна сметка магистратите му дали шест месеца затвор условно, с три години изпитателен срок. Към наказанието е добавено и обществено порицание. Решението от преди броени дни е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Куку

Куку

21.12.2021 | 17:48

Бях аз, не ми обръщайте внимание!

Отговори
0 0
6том пенсията ти е малко

6том пенсията ти е малко

21.12.2021 | 16:47

и иска6 да прави6 пари и да работи6 като рапон цял живот, бъди готов за такива. явно не ти стигна ця;л живот ядене и пиене, трябва да краде6 работата на младите. едно време един такъв таскиджия ми каза "да хода да се тракам" 4е съм го повикал за късо разтояние. сега само такива ви се ка4ват в колите. оправяите се, ва6 проблем. 100% таксиджията е запо4нал пръв и му е казал не6то на криво. сега да помни 4е има последствия и не вси4ки мъл4ат. някои просто им е писнало от вси4ко пи4.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?