2374

Кошмар край Пловдив: Син пребил майка си с патерица и пластмасов стол

Възрастна жена от Първомай преживя най-големия си кошмар, а главна вина за това има собственият ѝ син. Той я пребил жестоко, като се наложило майка му да лежи в болница няколко дни, за да се съвземе. 

Грозните сцени се разиграли привечер на 12 юли тази година, а за тях става ясно от публикувано съдебно решение на първомайския съд. Там се казва, че на въпросната дата, в интервала
между 18:00 часа и 18:30 часа, възрастната жена, която се придвижвала с помощта на патерица, седяла в компанията на свои съседи на пейката пред дома си. Изведнъж се появил синът й, който от известно време проявявал към нея необяснима агресия. Той безпричинно й се развикал, започнал да я обижда и да я заплашва с убийство. Но не спрял дотук.

Секунди по-късно се нахвърлил върху нея с удари. Налагал я с юмруци по главата и цялото тяло, след това грабнал патерицата й и продължил с побоя. Удрял я и с пластмасов стол, като й причинил кръвотечение от лицето.

След като синът се успокоил, по сигнал, подаден на телефон 112 от съседите на пострадалата, тя била откарана с линейка до болницата в Първомай, след това в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където останала на лечение до 15 юли. 

Побойникът бил арестуван за 24 часа. Възрастната жена посочила пред полицията, че се страхува да живее в къщата си сама, но няма как и да живее с подобно насилие. Затова чрез адвокат поискала от съда да бъде издадена молба за защита. 

Още на следващия ден след побоя магистратите наложили глоба в размер на 250 лв. на сина за дребното хулиганство.

В крайна сметка от решение на съда в Първомай преди няколко дни става ясно, че е издадена заповед за защита на възрастната жена, според която нейният син няма право да я доближава, като е предупреден и да се въздържа от насилие. Отделно ще трябва да плати и още една глоба от 300 лв., както и да поеме разноските пи делото.

Решението подлежи на обжалване в едноседмичен срок пред Окръжния съд в града под тепетата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Филибелия

Филибелия

11.09.2022 | 11:28

За 250 лв. с радост ще пребия президента! Щом за това ще ми определят ДРЕБНО ХУЛИГАНСТВО ! А може и някой магистрат...

Отговори
1 0
Анелия

Анелия

09.09.2022 | 08:33

"БРАВО" НА МАГИСТРАТИТЕ! МНОГО "АДЕКВАТНО" НАКАЗАНИЕ! ЦЕЛИ 250ЛВ, АКО ПРЕБИЕШ МАЙКА СИ!

Отговори
10 2
Явно

Явно

09.09.2022 | 08:26

Има такъв народ!

Отговори
8 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?