1553

Кошмар край Пловдив: Шофьор помля джип, нападна семейство и избяга през нивата

Семейство изживя истински кошмар край Пловдив и се спаси на косъм от трагедия. Действието се развива на 26 февруари, малко след 20 часа вечерта, на пътя Пловдив-Асеновград.

Семейството, което е с джип, пътува от кв. „Долни Воден“ за Асеновград. Стигайки до разклона на главния път, към тях от Пловдив с бясна скорост се насочва кола. Инстинктивно жената, която карала джипа, завърта волана надясно. Благодарение на този рефлекс, последва удар не в предната, а в задната лява част.

Шофьорът на другата кола не успял да вземе завоя, след което се забил в задницата на джипа. В резултат виновния зад волана се движи още около 50 метра и спира.  Колата му е тотал щета.

Семейството в джипа вече е изключително стресирано. Мъжът проверява състоянието на жена си, вижда, че е добре и излиза. В същото време вижда от другата кола да се подават двама души с лица, покрити с кръв. Те идват към него, единият го хваща за ръцете, а другият му нанася силни удари в корема.

Докато набира тел. 112, за да съобщи за инцидента, ударите и бутането продължават. След това виновният шофьор хуква да бяга презглава през нивата и изчезва. Спътникът му остава на място.

На място пристигат както роднини на потърпевшите, така също линейка и полиция. И тримата са откарани в болница за прегледи, след което са освободени за домашно лечение.

„Ние сме обезпокоени  от неправилната проверка. И двамата са стресирани. Жената не може да спи откакто е станал инцидента, не ходи на работа, а мъжът е с високо кръвно. Странното в случая е, че намират избягалия шофьор, но не му правят тестове за наркотици и алкохол.

Колкото и часове по-късно да са го открили, все ще има следи от дрога, ако е употребил такава. Сега ще се измъкне само с глоба и отнемане на книжката за няколко месеца. А става въпрос и за нападение. Не е работа на хората да тренират бойни изкуства, за да се пазят.

И още по-страшното е, че този човек пак ще се качи да шофира и следващият път може да се стигне до фатален край. Ламарината си е ламарина, тя не може да плаче. Щетите ще се оправят. Но ако има жертви? Трябва ли това да сполети служител на МВР, за да се задейства системата и да има последствия?“, запита адвокатът на пострадалото семейство Евгени Костадинов.

По информация на „Марица“ избягалият шофьор е от кв. „Долни Воден“.  Адв. Костадинов посочи, че предстоят две дела за причиняване на леки телесни повреди  - за мъжа и жената. Ще бъде подаден и сигнал до „Вътрешна сигурност“, за да се провери как действат униформените и дали са предприели необходимите действия в конкретната ситуация.

Медията ни се свърза с полицията, откъдето потвърдиха за инцидента с двете коли и че имало избягал шофьор.  „Причината да не бъде тестван е, че са минали повече от 10 часа докато виновният шофьор бъде установен. На него му е съставен акт, че като участник в ПТП не е изпълнил задълженията си и не е останал на място.

Предстои да му бъде наложена глоба и да му бъде отнета книжката за период от 1 до 6 месеца“, съобщиха от пресцентъра на МВР в града под тепетата. Относно нанесените удари, от полицията обясниха, че служителите на реда, пристигнали на мястото на катастрофата, не са били уведомени за подобна агресия от потърпевшите.

Оцени новината

Оцени новината
4.9/5 от 7 оценки
4.9/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван Българина!

Иван Българина!

23.03.2023 | 07:47

Полицаите са расисти и пазят мангалите!

Отговори
8 0
Етнически коментар

Етнически коментар

23.03.2023 | 07:05

В Долни Воден са основно турци. Старите са много свестни хора и добри строители ама младите са големи маангали. Масово се занимават с наркотици и друга престъпност.

Отговори
12 1
Данчо

Данчо

22.03.2023 | 22:41

Обществото е отвратено от корумираните ченгета, престъпници облечени във власт.

Отговори
20 2
Затвов за Свинята Полицай от 1РПУ

Затвов за Свинята Полицай от 1РПУ

22.03.2023 | 22:02

Полицаите са лайнари

Отговори
17 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?