46

Кошмар! 7-годишно дете изчезна във водите на река Марица

От пожарната предупреждават: Миг необмислено забавление може да се окаже фатално!

7-годишно дете влезе в река Марица и изчезна. Малчуганът искал да се охлади във водата, но не успял да излезе. Инцидентът станал вчера край Столипиново. Приятели на момчето видели какво се случва и веднага казали на родителите си. След подаден сигнал били повикани спасители, които веднага започнали да търсят детето.

До момента обаче усилията им не се увенчават с успех. Спасители и водолази от сектор "Специализирани оперативни дейности" продължават да претърсват реката за тялото на момчето. 

При зачестилите случаи на подобни инциденти в неохраняеми водни басейни (три само през последните няколко дни) от пловдивската пожарна излязоха със специално предупреждение. 

"Трябва да бъдете внимателни и отговорни, защото миг необмислено забавление може да помрачи доброто настроение. Не оставяйте тийнейджърите без контрол и поддържайте връзка с подрастващите. Говорете с тях, дори съветите ви да им се струват "досадни"!  Не спирайте да ги предупреждавате за опасностите, което крие къпането,  плуването, влизането с плавателни средства в неохраняеми и отдалечени от населени места водоеми. И не забравяйте, че срещу нелепи инциденти не са застраховани и най- опитните плувци", зоват от службата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Спасител

Спасител

29.07.2022 | 15:40

Иди обяснявай на циганите това...

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?