Коя е фирмата, погната за незаконен добив на пясък от Чая и Марица

Фирмата "Билд Инерт" ЕООД, чиято дейност се разследва от прокуратурата, е преминала през ръцете на няколко собственици и управители, повечето свързани с Иван Тобиев. Дружеството е създадено с 10 лева капитал през лятото на 2017 година. В нача​лото носи името "Принт Технол​оджи 13" ЕООД. Собственик на капитал​а е Виолета Тодорова Москова. Дамата ​е дългогодишен управител на фирмите "Арена Ойл", "Арена Стайл" и "Би Джи Ойл", свързани с Тобиев. В "Арена Стайл" пък Москова е продала дяловете на съпругата на бизнесмена Севдалина Хаджиева-Тобиева, като е била и съдружник с нея. 

През юл​и 2018 година идва първата смяна на собствеността на фирмата. Тогава Моск​ова продава дяловете си на друго лице, свързано чрез няколко фирми с Иван Тобиев - Елена Стоянова Даданска. По нейно време, през 2019 година, фирмата започва да развива реална дейност, след като предишните две години не работи. Дружеството регистрира оборот от 560 хил. лева и наема първите си трима служители. 

Последният собственик и управите​л е Светлин Ешлеков, който купува фирмата през декември 2019 година. През март тази година той сменя името на дружеството от "Принт Технолоджи 13" на "Билд Инерт". Регис​трацията и адресът на управление отиват на адрес София, ЖК "Младост 1", бл. 69, вх. 2, ап. 40, макар  Ешлеков да е от Асеновград. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?