Следвайте ни

Контрабандист на цигари „черпи“ ченгета със 175 лева

viber icon

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 52-годишния Н.К., който на 13 октомври 2020 г. направил опит да даде подкуп – пари на стойност 175 лева, на двама полицейски служители от Трето районно. Целта му била те да не извършат проверка за установяване на акцизни стоки/цигари/ без поставен бандерол, в управлявания от него лек автомобил, марка „Крайслер“ .

На 13 октомври 2020 г., в гр. Пловдив, двамата полицейски служители изпълнявали служебните си задължения като автопатрул по бул. „Васил Априлов“. Те спрели за проверка лек автомобил, марка „Крайслер“, управляван от обвиняемия Н.К. Служителите на МВР поискали документите на водача, след което му разпоредили да покаже техническото оборудване на автомобила, което следвало да се намира в багажника. Това видимо притеснило Н.К.

Той отворил багажното отделение, но бързо го затворил и заявил, че нямал оборудване. Полицейските служители видели, че в багажника имало оставен черен чувал. При проверка те констатирали, че в него се съдържали стекове с цигари без акцизен бандерол. С такива били пълни и още три чанти на задната седалка на колата.

За да не бъде докладван случая на оперативния дежурен полицай, обвиняемият Н.К. казал на служителите на МВР: „Дайте да почерпя, за да оправим нещата и да ми се размине“, след което извадил от джоба на панталона си няколко банкноти – общо 175 лева, които подхвърлили в багажника на патрулния автомобил.  

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Обвиняемият Н.К. бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Трето РУ – Пловдив е започнато и бързо производство спрямо Н.К. за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?