Следвайте ни

Комисията на Цацаров отнема имущество за над 100 бона на пловдивчанин

viber icon

С имущество за близо 104 000 лева ще олекне пловдивчанинът Реджеп Юсеин. Това става с решение на Окръжния съд в Пловдив, който уважил частично иск на КПКОНПИ. Юсеин е с обвинение от прокуратурата за притежание на нелегален тютюн за пушене на наргиле в особено големи размери.  Производството на КПКОНПИ е установило значително несъответствие в доходите на лицето. Пред съда е претендирано отнемане на поземлен имот в  Пловдив, равностойността на дружествени дялове, суми по банкови сметки, суми от отчуждени движими имоти, както и леки коли и камион „Ивеко“.

И по други искове на КПКОНПИ са се произнесли съдилища в страната. Окръжен съд – Перник уважил изцяло иск в размер на близо 402 000 лв. срещу Юлиан Здравков. Проверката срещу него е започнала след повдигнато обвинение от прокуратурата за организирана престъпна група, в която той е участвал в качеството си на длъжностно лице – митнически инспектор при ГКПП „Кулата-шосе“. Комисията е установила значително несъответствие в имуществото му и пред съда е предявен иск за отнемане в полза на държавата на апартамент в Перник, стойността на право на строеж върху поземлен имот в гр. София (РЗП 9 816 кв.м.), пазарната стойност на отчуждени леки автомобили – „БМВ“, „Ауди“, „Опел“, както и парични суми по банкови сметки. Съдът е посочил, че по никакъв начин не кредитира свидетелски показания, според които Здравков всяка седмица е предоставял на свой приятел парични суми за покупка на автомобили, който от своя страна му ги връщал неизменно на следващата седмица, защото това е „абсолютно житейски нелогично, а свидетелстването в тази насока е единствено с цел да се услужи на ответника за неговата защитна теза.“ Юлиян Здравков е осъден за заплати и всички съдебни разноски.

Окръжен съд – Разград е уважил изцяло иск на КПКОНПИ на стойност 183 158, 57 лв. срещу Гюнбахар Сали и свързано с нея лице. Производството на Комисията е започнало след повдигнато обвинение от прокуратурата за данъчни престъпления. В хода на проверката е установено значително несъответствие в имуществото, въз основа на което се претендира отнемане в полза на държавата на парични суми, пазарната стойност на отчуждени имоти (апартамент и магазини в гр. Русе), стойността на товарен автомобил „Форд“, два леки автомобила БМВ, а също и пазарната стойност на други автомобили („Крайслер“, „Фолксваген“, „Ленд Роувър“). Магистратите приемат, че доказателствата по делото безспорно установяват несъответствие в имуществото, и така се налага изводът, че произходът на забогатяването е незаконен.

Апелативен съд – София е уважил иск на КПКОНПИ срещу Недялко Неделчев. В полза на държавата се отнема сумата от 162 039, 81 лв. Неделчев е обвинен от прокуратурата за присвояване и обсебване на чуждо имущество.

От Томрис Махмуд се отнема имущество на стойност 103 191, 59 лв. с решение на Окръжен съд – Кърджали. КПКОНПИ е претендирала суми по банкови сметки и равностойността на продадени моторни превозни средства. Обвинението на прокуратурата срещу Махмуд е за трафик на хора.

Посочените съдебни решения не са окончателни.

С решение на Окръжен съд – Плевен, влязло в законна сила, в полза на държавата се отнема имущество в размер на 71 710 лв. от Марина Беркова. В сумата влизат и недвижим имот, както и две моторни превозни средства. Производството на Комисията е започнало след обвинение от прокуратурата срещу Беркова за пране на пари, получени от трафик на хора. КПКОНПИ постигна спогодба с ответник по дело за отнемане на незаконно придобито имущество. Според определението на Окръжен съд – Хасково, в полза на държавата се отнемат два леки автомобила – „БМВ Х5“ и „Хюндай“ от Петър Хаджиев. Производството на Комисията срещу него е започнало след обвинение от прокуратурата за предлагане на подкуп на длъжностно лице (орган на КАТ).

Това е втората спогодба от началото на годината по гражданско дело, водено от КПКОНПИ. Първата е пред от Окръжен съд – Велико Търново и в полза на държавата се отнема сумата от 836 000 лв. от Наталия Боянова. Тя е привлечена като обвиняема от прокуратурата за измама и документно престъпление (т.нар. „кражба на фирми“).
Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Саблудения

Саблудения

23.06.2021 | 16:00

ей миси-ри вземете си крадеНиТе милиоНИ ОТ олигар..сите не хвърляйте ПРАХ в очите на хората с някакъв проСТОсмър//тен

Отговори
0 0
Бравоооо

Бравоооо

23.06.2021 | 14:05

Цацаров а кога ще дойде редът на украйнеца Вячеслав Бурма защо е на свобода

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?