2374

Колко струва да се забиеш с колата си в къща и да избягаш?

Само с глоба от 300 лв. и отнемане на книжката за 3 месеца се размина шофьор на мерцедес с холандска регистрация след като се вряза в къща. Решението е от вторник и е на магистратите от съда в Първомай, където се разиграл екшънът.  

Малко преди полунощ на 13 май 2021 г. шофьорът загубил контрол над возилото на кръстовището между улиците „Бор” и „Бузлуджа”. Така се блъснал в и деформирал стената на намиращата се там къща, след което избягал. Съседи подали сигнал на тел. 112. На място пристигнали униформени. Те се осведомили от заварените на мястото на инцидента граждани, че ударилият се автомобил е с чуждестранна регистрация и проследявайки оставената от него диря от разлято двигателно масло, го открили паркиран в ромската махала на града с все още топъл двигател, със следи от външна изолация и парче от мазилка.

По данни от съсед служителите на реда установили самоличността и телефонния номер на шофьора, когото не открили в дома му, разположен на около 20 метра от катастрофиралия мерцедес. Бил приканен неколкократно по телефона да се яви за изясняване
на случая, но не се отзовал с оправданието, че е извън града.

На следващия ден пристигнал сам в полицейския участък в Първомай, където дал обяснения и признал, че е причинил катастрофата, след което избягал поради чувство на страх. Изразил съжаление за постъпката си. Справка показала, че в периода от 2020 г. до 2021 шофьорът е многократно наказван по ЗДвП.  За последния инцидент получил две глоби - 200 лв. и 100 лв., като първата е за причиняването на катастрофата, а втората за бягството му.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
боби

боби

02.02.2023 | 17:34

Още като прочетох заглавието ,и ми стана ясно че е някой пиян „ нидерландец “ от маалата

Отговори
10 0
Анонимен

Анонимен

02.02.2023 | 17:19

Холандецът от българска ромска махала...

Отговори
9 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?