Следвайте ни

Кола се самозапали в центъра на Пловдив, пламнаха вили в Асеновград и Раковски

viber icon

48 пожара са гасили огнеборците в Пловдив и региона през последното денонощие. Това съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. 

В 8 от случаите огнената стихия е причинила материални щети. Кола се запалила в движение на бул. "Шести септември" в Пловдив. На сигнала е реагирал екип на Четвърта служба. Щетите са материални, а собственикът на колата се е разминал само с уплаха. най-вероятната причина е техническа неизправност. 

В 01.00 часа след полунощ огнеборци от Карлово са гасили пожар, лумнал в плевня, разрастването на който обхванал и каравана, ситуирана в близост до временна постройка със складирано сено за зимата.

В Асеновград и Раковски пожарникарски екипи са реагирали на сигнали за горящи вили и прилежащи към тях стопански постройки. Причината е небрежност. Опитът показва, че най-често при подобни случаи огънят тръгва от суха растителност в близост до имотите, а проявената небрежност и безотговорност на собствениците им води до по-сериозни щети.
Напомняме, че следствие високите температури и сушата, обстановката е силно пожароопасна. Всяка употреба на огън на открито би могла да причини пожар и сериозни щети. "Бъдете внимателни. Вашите действия могат да спасят човешки живот!", призовават от пожарната. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?