Следвайте ни

Кола пламна в движение в Асеновград, къщя горя в Стамболийски

viber icon

43 пожара изпотиха пловдивските огнеборци през последното денонощие, съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. Добрата новина е, че само в 5 от случаите огнената стихия е причинила материални щети. Най- често пожарните коли са излизали при сигнали за горящи треви и храсти.

Малко преди 21 часа снощи огнеборци от Раковски са гасили пламнали пчелни кошери във вилната зона на село Борец. Огънят е тръгнал от запалени треви. Кола пък е пламнала в движение по бул. "Цар Иван Асен" в Асеновград. Най-вероятната причина за запалването е техническа неизправност.

Екип на пожарната служба в Стамболийски е гасил пожар в къща. Сигналът за горящия имот в село Куртово Конаре е получен малко преди полунощ снощи. За щастие щетите са само материални и няма пострадали хора.

Огън, тръгнал от стърнище е засегнал слънчогледов масив край Ново село. В гасенето са се включили два пожарни автомобила от участъка в Стамболийски. Въпреки бързата намеса на огнеборците, стихията е успяла да увреди близо 10 декара насаждения.

От пожарната за пореден път призовават:

"Не бъдете небрежни при боравенето с огън на открито. Напомняме ви, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено! При най-малкото съмнение за възникнал инцидент първо сигнализирайте на тел 112. Опитайте се да ограничите разрастването на пожара, само ако това не застрашава вашия живот!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?