Следвайте ни

Кои са пловдивските бизнесмени, попаднали под ударите на КПКОНПИ

viber icon

Стоимен Рупков и Ивайло Иванов са имената с пловдивска връзка в поредните списъци на КПКОНПИ, срещу които комисията на Цацаров е завела съдебни искове. 

От публичните документи в Търговския регистър е видимо, че бизнесите на Стоимен Рупков са в сериозно затруднение не от вчера, или от днес. От него комисията търси 596 421,79 лв, освен това той е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

На името на Рупков се водят две фирми към момента – „Омега Сим“ ООД, в която е съдружник с съпругата си Ася Рупкова, както и „Сириус Тим“ ЕООД. Видно е, че бизнесменът е в затруднение. И двете му дружества имат по няколко запора. Вероятните данъчни престъпления са извършени през „Омега Сим“ ООД, която се появява и в списъка на НАП с големите длъжници с изискуеми вземания над 5000 лева. 

„Омега Сим“ ООД е с предмет на дейност покупко-продажба на стоки и е регистрирана в ЖК Тракия под тепетата. Въпреки сериозните задължения и запори, дружеството има между 100 и 200 хиляди лева годишен оборот през последните 5 години. Другата активна фирма на Рупков -  „Сириус Тим“ ЕООД пък няма дейност от 2007 година, когато пък успява да натрупа оборот от над 1 млн. лева само за 12 месеца. 

Вторият, срещу когото е внесена искова молба, е Ивайло Иванов. Тя е за сумата от 307 250 лв. и в нея е включена стойността на три недвижими имота в Пловдив, макар и Иванов и бизнесите му да са във Велико Търново. 

Той също е обвинен от прокуратурата за това, че през 2014 г., в качеството си на длъжностно лице  - управител на „Ником-М” ООД, е присвоил резервни части за селскостопанска техника и не е отчитал сделки с клиенти на фирмата. Понастоящем лицето Иванов е съдружник и управител на фирма „Парапир Сервиз”ООД, с. Ресен, обл. Велико Търново, която според данните в търговския регистър е имала оборот от над 11,6 млн. лева през 2019 година. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Зелю

Зелю

02.06.2021 | 16:33

А Тошко и "Дани" Каназиреви, кога ще станат клиенти на прокуратурата?

Отговори
6 1
Кпконпи

Кпконпи

02.06.2021 | 15:04

Забравяш пезевенка Димо Флорината

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?