71

Кои са най-добрите? Огнеборците от Пловдивско премериха сили помежду си в зрелищно състезание

Най-добрите огнеборци от областта, нажежиха до червено атмосферата на лекоатлетическия стадион "Пловдив". Старт на надпреварата между представителните отбори на 11 районни служби даде областният управител. Ангел Стоев се обърна към организаторите и участниците с приветствие, като първо им благодари за отдадеността и смелостта, с които изпълняват своя личен и професионален дълг.  

Той връчи на комисар Мангараков и почетен плакет за цялостен професионален принос. "Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа“, каза областният управител.

Състезанието по пожароприложен спорт поставя на сериозен професионален и физически тест бързина и сръчност, с които огнеборците преодоляват разнородни препятствия, изпитанието им за гъвкавост, концентрация и екипност, изключително необходими за вземането на моменти решения в ситуация, близка до реалната. След приключване на индивидуалните дисциплини, за "Изкачване с щурмова стълба" златото грабна от Михаил Костов от Първа РСПБЗН. Среброто и бронза отидоха при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН и Пламен Писков от  Трета РСПБЗН.Отборното класиране в същата дисциплина поведе Трета служба. Второ и трето място- заеха Четвърта РСПБЗН и Първа РСПБЗН.
Индивидуалното класиране на "100-метрова пътека" поведе Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН, следван от Михаил Костов- огнеборец в Първа служба и Пламен Писков от Трета пожарна. 
В отборното класиране на същата дисциплина победител бе Първа РСПБЗН, следвани от Трета и Втора  районни служби. Златото в двубоя от двете дисциплини отиде при Михаил Костов, среброто при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН, а Пламен Писков се окичи с бронз.

В дисциплината "Пожарна щафета 4x100 метра с препятствия" победител стана Четвърта РСПБЗН, Трета и Първа служби заеха съответно второ и трето място. Дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа" поведе Трета служба, следвани от колегите им в Асеновград  и Четвърта служба.
В комплексното класиране първенец и носител на купата стана отборът на Трета служба, второто и трето място останаха за Четвърта и Първа служби.Наградите - купа, медали и флагчета връчиха шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков, гл. инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН и началници на районни служби. По инициатива на директора, тази година купите за победителите не са преходни и остават в службите, които са ги спечелили. 

Победителите ще сформират представителен отбор, който ще представи областния град в републиканската надпревара. Тя ще се проведе в Пловдив от 31 май до 3 юни. Участие в нея ще вземат 29 отбора от 28 области и курсанти от АМВР-  огнеборци от цялата страна.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?