71

Кога ще екстрадират Рангел Бизюрев в България? Говори окръжният прокурор

Кога Рангел Бизюрев, издирван и арестуван като заподозрян за зверското убийство в Цалапица, ще бъде предаден на българските власти? Това се питат почернените близки, които четири месеца очакваха новината за задържането на Бизюрев.

"Не може да се прогнозира. Това ще се случи спрямо процедурите по техните закони. Надявам се да е във възможно най-кратък срок", коментира на брифинг днес окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Тя благодари на всички, участвали в издирването и успешното задържане на Бизюрев, включително МВР, ГДНП и партньорските служби. 

На въпрос дали е вярна информацията, че преди време в Германия задържането на Рангел било провалено, заради закъсняла Европейска заповед за арест,  Стефан Джолев, който е началник на сектор в Главна дирекция "Национална полиция" отговори, че не е бил задържан там, макар да е имало информация,че пребивава в конкретната държава.

Окръжният прокурор Ваня Христева заяви категорично, че не е имало никакво забавяне в издаването на Европейската заповед за арест. 

След екстрадицията на Рангел наблюдаващите прокурори ще са тези, които ще преценят какви действия предстоят. Не е ясно и дали Рангел ще даде обяснения или ще откаже. В зависимост от развоя на събитията може да се стигне до събиране на нови доказателства, до провеждането на нов следствен експеримент и т.н.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tert

tert

29.11.2023 | 17:37

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ------> https://mub.me/bioex

Отговори
0 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?