71

Клането в село Болярци в съда до дни: Зарязаният Ромео застава пред Темида

До броени дни ще започне делото срещу 21-годишния Стойчо Асенов, който е в ареста за убийство с нож в пловдивското село Болярци. Прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда, като предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото. С обвинение е и съсед на Стойчо, който се включил в разправията, завършила със смърт и тежко ранен. 

Екшънът се разигра на 19 юни миналата година. Стойчо живеел на съпружески начала с жена, с която имали две деца. През декември 2022 г. те се разделили. Жената отишла да живее при друг мъж в Болярци. По тази причина Стойчо искал да упражнява родителските права върху двете деца,  но майката отказала да подпише документите. Това предизвикало напрежение между фамилиите на Асенов и близките на новото семейство на бившата му. 

На 19 юни миналата година между представителите на двата рода и техни съседи по този повод възникнал конфликт, който се изразявал в размяна на обиди, удари с твърди предмети и други. Вечерта напрежението ескалирало пред дома на Стойчо. Установено е, че при скандала той пробол с нож няколко пъти  38-годишния баща на новия мъж на бившата му, който починал от раните си. Ранил и друг с нож. Съседът на Стойчо пък ударил ранения с метален прът по главата. 

Асенов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?