71

Като по филмите: Просяк ограби пенсията на инвалид в Пловдив, после се дегизира

Грабителят оставил 5 лева на жертвата за утеха

 

Просяк ограби пловдивчанин в инвалидна количка в Пловдив. Екшънът се разиграл посред бял ден. На 7 октомври миналата година 29-годишният мъж той отишъл до пощенски клон, за да си вземе пенсията. На мястото се намирал и 40-годишен, който обикалял около хората и просел пари. Когато пострадалият получил пенсията, просякът тръгнал с него и предложил да бута инвалидната количка до дома му. Той видял къде били поставени парите.

По пътя спрял и поискал от болния мъж да му даде пенсията. Пострадалият отказал, но просякът насила измъкнал парите от джоба му – 345 лева. Оставил му 5 лева от тях и избягал. Бил подаден сигнал на тел. 112.  Междувременно похарчил парите и отишъл при свои познати в близко село. Там се преобразил като се обръснал и подстригал косата си. По-късно обаче бил разпознат и задържан от полицейски служители.

Днес окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт спрямо 40-годишния просяк.  Той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?