3906

Като по филмите: Полицаи преследваха наркодилър в Пловдив

Пловдивски униформени преследваха наркодилър в Пловдив. Той е с потвърдена мярка "задържане под стража".Екшънът се разиграл на 20 ноември, а за него става ясно от определение на Апелативния съд в града под тепетата. 

Срещу дилърът е повдигнато обвинение за притежание с цел разпространение на 168 грама марихуана и 100 грама МДМБ, в съучастие с друг. Адвокатът му поискал отмяна на определението на Окръжен съд и вземане на по-лека мярка за неотклонение за неговия подзащитен. Прокурорът изразил становище, че жалбата е неоснователна, а атакувания съдебен акт - правилен и законосъобразен. 

Апелативните съдии споделят изцяло извода на Окръжния съд, че са налице основанията на вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо дилъра. Намират, че е налице обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. В подкрепа на този извод са събраните гласни, писмени и веществени доказателства. Касае се за умишлено престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба. Апелативният съд намира, че предвид обстоятелствата, при които е извършено деянието, че се касае за съучастие, като се вземе предвид вида и количеството на двата наркотика, има реална опасност при една по-лека мярка, обвиняемият да извърши престъпление.

Дилърът е осъждан за кражби и други престъпления, като е изтърпял последното си наказание лишаване от свобода на 24.03.2022г., а новото извършил при условията на опасен рецидив. Има опасност обвиняемият да се укрие с оглед факта, че виждайки полицаите, той е избягал и е задържан след това, смятат магистратите. 

Определението на Апелативния съд е окончателно. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?