49

Като на филм: Готвачи в ресторант край Пловдив се разбягаха при извънредна проверка

Извънредна проверка на Инспекцията по труда предизвика напрежение и смут сред служителите на ресторант в пловдивско село. Проверяващите нахлули в момент, когато работата кипи. Заварили множество клиенти, а в кухнята заварили няколко души, които извършвали различни дейности. Там била и управителката, която участвала при изпълняване на поръчки и в същия момент режела месо.

При нахлуването на проверяващите, няколко души от персонала в кухнята веднага избягали, като успели да
излязат през страничен вход. Сред работещите били и две миячки. Проверяващите се легитимирали и провели беседа с работничките и управителя, като конкретно за едната се установило, че работи от предния ден в ресторанта, с работно време от 11.00 ч. до 16.00 часа, като почивните дни са по утвърден график, с уговорено трудово възнаграждение в размер на 610 лева.

Жената заявила, че е неграмотна и че от нейно име и под нейна диктовка била попълнена необходимата документация от друга работничка в заведението. В графите за сключен трудов или граждански договор обаче било отбелязано, че няма сключени нито един от двата. При самата проверка на място не бил представен трудов договор за миячката.  От Инспекцията по труда наложили санкция на собственика на ресторанта в размер на 2 бона. 

Миячката опитала да се оправдае, че се е намирала в кухнята, защото си е търсила работа, но още не била започнала да работи. Версията й обаче се опровергава от показанията на свидетели. От ресторанта обжалвали санкцията пред съда, но на първа инстанция е потвърдена. Все пак има възможност за обжалване и пред административните магистрати. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Жорко

Жорко

09.10.2022 | 09:03

Дано да не е П.. О. в село Бр....к.Това е най готината кръчма в Бг.

Отговори
0 0
dimitar

dimitar

07.10.2022 | 15:08

Индустриалното земеделско финансиране е лично за всеки Аз съм маркетинг мениджър в международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 1 000 000 евро при 2,5% годишно за вашите нужди, свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 4
настрадин

настрадин

07.10.2022 | 14:40

ако нямат трудви договори , документи за правоспособност и здравни книжки какво да провят да чакат да ги глобят ли

Отговори
8 3
Западняк

Западняк

07.10.2022 | 14:32

Нормално, така е при капитализма, така е и на запад, а не като при комунизма само скука до пенсия!

Отговори
13 9

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?