Следвайте ни

Като динамит: Прокурорите от Пловдив избухнаха срещу изявления на Бойко Рашков

viber icon

След изявленията на служебният вътрешен министър Бойко Рашков по адрес на пловдивски прокурори, последва обратен огън. Представителите на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в града под тепетата излязоха с позиция, според която подобни изказвания са заплаха за независимостта на държавното обвинение. Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

Позиция на прокурорите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Пловдив

Ние, прокурорите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив категорично заставаме зад действията на нашите колеги от Районна прокуратура – Пловдив,  по повод на които бяха направени недопустими медийни изявления от представители на изпълнителната власт. Тези изявления представляват опити за намеса в конституционно и законово установените функции на прокурорите и са сериозна заплаха за независимостта им, с което застрашават върховенството на закона в правовата държава. 

Заявяваме, че се противопоставяме на опитите за посегателство върху независимостта на Прокуратурата и вмешателството в нашата работа по конкретни досъдебни производства. 

В рамките на своите правомощия, прокурорите се ръководят единствено от закона, а в публичните си изяви не коментират конкретни факти, които не са били доказани по реда и със способите на Наказателно-процесуалния кодекс.   

Ще продължаваме да отстояваме европейските ценности и да се ръководим от Конституцията и законите в страната, като за пореден път изразяваме волята си за професионално и ефективно взаимодействие с всички органи и институции, имащи отношение към противодействие и разкриване на престъпления с цел защита правата на гражданите.

 

Позицията ни ще бъде изпратена до Президента на Република България, до служебния министър-председател на Република България, до посолствата на страните членки на Европейския съюз в България, до посолството на САЩ в България, до посолството на Обединеното Кралство Великобритания в България, до Европейската комисия, до Комисията „ГРЕКО“ и до Венецианската комисия. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Идва видовден, обаче!

Идва видовден, обаче!

06.07.2021 | 16:51

Николай-чо, това което прави служебното правителство е да ПОКАЖЕ с факти и да информира за безобразията на ти ква и компания!!! ПРОКУРАТУРАТА е тази, която на базата на изнесената информация е длъжна да се самосезира веднага и да образуват досъдебни производства и да ДОКАЖЕ истинността или не на изнесените данни!!! Идва редът на следствието и съда. Хайде като не знаеш, по-малко да ла .ш, като онази бан кянска ку .ка, която следвате като умо помрачени. ПРОКУРАТУРАТА обаче много УДОБНО МЪЛЧИ.За да може такива като тик вата и следовниците му да пле щите лъжи и откровени глупости. Докато Боко, Гешефта и Шиши, а и Цацата са оплетени като сви нски че рва и държат на къс синджир мис ирки и мисир ските медии да ги обслужват, глупостите, лъжите и клеветите няма да спрат! Още малко остана и КЪШ! Ердоган МУ посочи мястото!

Отговори
8 5
Десе

Десе

06.07.2021 | 16:37

Е, как няма да избухнат? Те са от котилото на Цацаров, а ГешеФТ е негов човек. Нищо ненормално. Рашков е великан, мамата им разката за под два месеца. Най-яко беше, когато изрита оня капут, дет' е по майчинство... Направо такъв кеф!

Отговори
10 7
Росенец

Росенец

06.07.2021 | 16:55

От котилото на ДПС са, т.н. прокуратура е директно подчинена на Доган и Пеевски.

Отговори
8 3
Николай

Николай

06.07.2021 | 16:04

Само остана да комунизират и прокуратурата и вече могат да си правят каквото искат с държата. Президент комунист, служебно правителсто комунистическо, всички полицейски шефове, обласни управители. За два месеца успяха да сменят всички шефове на служби, министрества. Не оснана, ръководна държавна служаба да не е под ударите на комунизма. Единсвеното от което се интерсува комунизма е да захапят кокала, а това че цените на всички драстично се вдигат и народа обедя за два месеца, никой нищо не казва. С какво беше полезно това служебно правителсво? Единсвеното, което чувах, чувам е лъжи, без нито едно доказателство за изречените лъжи, ще ги наричам лъжи, докато не видя факти. В крайна сметка, кой не иска да живее нормално, без да се краде и заграбва на готово без е положен труд за тези средства. Кой не иска да се намали бюрокрацията в държавната структура и още куп неща, който биха подобрили значително живота на българина.

Отговори
10 14
ДА СЕ УТОЧНИМ НИКОЛАЙ

ДА СЕ УТОЧНИМ НИКОЛАЙ

06.07.2021 | 16:24

НИКОЛАЙ ТИ ЗА РЕЖИМА НА ТИКВАТА БОКО ГОВОРИШ.АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА НА ТИКВАТА ВОГЛАВЕ С НЕГО БЯХА КОМУНИСТИ И ТО ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ.А ЗА КРАДЕНЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ.ПРЕВЪРНАХА ГО В НАЦИОНАЛЕН СПОРТ.

Отговори
9 4
Тия дали са единичен случай

Тия дали са единичен случай

06.07.2021 | 15:43

Пуркорор ми павдига обвинение Жена му Съдийка Баща му ченге от ДС майка му куца чифутка 50 години цица от нас работещи и данъкоплатци една хубава пенсия и едни други екстри като инвалид в краката Интересно ми е кък си е вдигала краката на ченгето та да му роди изрод Прокурор Кък да не ти се ще да ликвидираш цялата фамилия от търтей сучещи от сиромаха данъкоплатец Дето и до хляба да се докосне 20 процента они веднага ги лапат

Отговори
7 6
вътрешен човек

вътрешен човек

06.07.2021 | 15:37

Само за маминия ваня имате папки до тавана.Ама засега събират прахта.Да не говорим и за другите от пловдивския ОКТОПОД. Ами спартачето николов......?.....той ви е направо на гюме и чака да го отстреляте. Ей затова хората не ви вярват и вицовете измислят за вас.Затова и приеха Бойко Рашков за Месия.И колкото повече го плюете ,толкова повече фенове ще има.ПРЕВЪРНАХТЕ го в Национален Герой.

Отговори
12 8
Истина

Истина

06.07.2021 | 15:04

На кой не му е ясно,че прокурор ставаш или ако си с фамилия......Х......,или ако си от еди коя си партия,или ако майка ти е съдия а баща ти следовател....а сестра ти адвокат ама се е обадил ......Х..... Иииии едни пари са отишли на правилното място. Всички до един са назначени по тази линия .....само ги вижте визуално не е необходимо да разговаряш с тях....за нищо не стават... Като ги изгонят те никога няма да спечелят и половин конкурс...как няма да реват....като вувузели некадърниците...

Отговори
14 10
Магистрат ,но не от октопода

Магистрат ,но не от октопода

06.07.2021 | 15:03

Ей ,такъв един ,като Рашков им трябва за шеф и няма да познаете след 6 месеца същата тази прокуратура.Сега са първа частна прокуратура на тиквата.Иначе си разбират от работата ,ама си затварят очите и се занимават с КОКОШКАРИ.

Отговори
17 12
Гешко Корумпето

Гешко Корумпето

06.07.2021 | 14:55

Пеевски така е наредил на държанките си, иначе отиват да бачкат в селското стопанство.

Отговори
18 7
РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.КАТО МНОГО ВОНИ СЕ СЕЧЕ

РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.КАТО МНОГО ВОНИ СЕ СЕЧЕ

06.07.2021 | 14:53

РАШКОВ НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЕФЕКТИВНО И БЪРЗО ЩЕ ЗАРАБОТИ ПРОКУРАТУРАТА.ТАКИВА ,КАТО ТОТЕВЦИ ,ДАНА ИЗМАМАТА ,БИДОНИТЕ ....КАКВО ДА ГИ ИЗБРОЯВАМ.ТЕ СИ ГИ ЗНАЯТ ,АМА НЕ ГИ ПИПАТ,ЩЕ ГИ СРУСКВАТ НА ЗАКУСКА.

Отговори
15 11
Те са борят кой ще да е първи Ама не за мотиката Защо ли

Те са борят кой ще да е първи Ама не за мотиката Защо ли

06.07.2021 | 14:46

Най ще ме густо майна да разтрелям Прокурор преди Съдията и малко преди корумпирано ченге

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?