49

КАТ конфискува по една кола на всеки два дни

Средно по една кола на два дни конфискува пловдивската полиция от пияни или дрогирани шофьори. Общо 112 водачи - шофьори от града и региона, са се простили с автомобилите си за периода от 8 август миналата година до 19 февруари, което прави по 14 на месец. Това съобщиха от МВР във връзка със запитване на "Марица".

Дни след като шофьори пропищяха за отнемането на колите им, се появи друг голям проблем - районните управления се видяха в чудо къде да съхраняват конфискуваните возила. На въпрос как Областната дирекция на МВР в Пловдив се справя с проблема, оттам отговориха, че съхранението на тези автомобили се осъществява в съответните полицейски управления, на чиято територия са установени нарушенията, като в повечето от тях вече се отчита недостиг на място.

"Като част от решението на този проблем на дирекцията е предоставен терен от Община Пловдив на ул. „Напредък“ и предстои да започне процедура за привеждането му в подходящо състояние за ползване по предназначение - поставяне на ограда, изграждане на система за видеонаблюдение и т.н.", посочиха още от МВР в града под тепетата. Става въпрос за пространството до мезонетите срещу КАТ, от което багери ежеседмично изгребват камари с отпадъци. Реалното използване на терена обаче може да се случи и след година, тъй като трябва да преминат конкурси за избор на изпълнител и той да приключи с изпълнението. 

Проблемът с недостига на място не е само локален. Освен в Пловдив в много други големи градове в страната полицейските дирекции са се видели в чудо какво да правят с конфискуваните коли.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Знаещ

Знаещ

23.02.2024 | 11:50

КАТ не конфискуват, а само задържат автомобили до произнасянето на съда, който единствен има право да отнеме МНП в полза на държавата за определен вид престъпления. Това го пиша и за тези, които списват "новините". Образовайте се малко!

Отговори
1 0
Алкохолик Нарко Манов

Алкохолик Нарко Манов

23.02.2024 | 07:42

Ми време е да започнат да работят по добре и да конфускуват по две коли на ден!Така да направят една морга за коли и до две -три години да ни отърват от всякакви таралястници по пътищата!Не разбрахте ли ,че с тези активни мероприптиятия само пушате пушилки и ефекта е зеро!Хванете диларите и тяхните босове,които стоят кротко на жълтите павета говорят само ала,бала по микрофоните ,а от МВРето хващат само крайният потребител а не босовете на нарко мафията!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?