49

Кастинг: Търсят шефове на ключови отдели в пловдивската полиция

Съвсем скоро ключови сектори като „Икономическа полиция“ и „Охранителна полиция“ в пловдивската дирекция на полицията ще имат постоянни началници. Това каза в интервю пред "Марица" директорът на Областната дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Георги Чергов. 

"Към момента съм възложил функциите по изпълнение на длъжността за „Икономическа полиция“ на Георги Буюклиев. Нека да кажем така - че съм му дал време, за да покаже, че може да създаде необходимата организация, за да преследва целите, които ежедневно искаме от тях. На този етап нямам готово решение за тази позиция. Но пак ви казвам, към момента функциите по изпълнение на длъжността са възложени на него. На „Охранителна полиция“ - на Костадин Спасов. Съвсем скоро ще има някакво развитие - дали някои от тях ще се съгласи да поеме тази отговорност. Все пак имайте предвид, че не всички колеги имат личната амбиция и кураж да са началници. Провеждал съм разговори и с единия, и с другия, но все още нямам готово решение. Но пък това не пречи работата да върви", посочи ст. комисар Чергов.  

В момента в пловдивската дирекция има позиции и за ръководни длъжности, които не са заети. За тях също ще бъдат потърсени правилните изпълнители, подчерта директорът.

"Ще бъдат обявени и конкурси, за да може служителите от по-долните нива да видят от първо лице израстването на техните колеги и това да бъде стимул за тяхната работа. Всички ръководни позиции се заемат от служители, които са от дирекцията. Не съм поканил нито един служител от местата, на които съм работил аз, както правят много ръководители. Мисля, че това раздвижване на кадрите и на ръководно ниво ще се отрази положително на работата на дирекцията занапред. Ще има конкурси за различни позиции, основно говорим за началник-групи в съответните районни – ще има за началник група „Охранителна полиция‘, на някои места за началник на група „Криминална полиция“. Съвсем скоро ще обявим конкурс, ще могат да участват всички колеги,които са по-изявени и считат, че вече имат необходимите експертиза, опит, образование и т.н.", обясни ст. комисар Чергов. 

Цялото интервю със ст. комисар Георги Чергов четете в утрешния брой на в-к "Марица" и на сайта на медията. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Общинска охрана

Общинска охрана

04.12.2023 | 07:57

Кога? Там една се клеца в работно време,а началника спи.

Отговори
4 0
Шиши  Килимов

Шиши Килимов

03.12.2023 | 21:27

НАЗНАЧЕТЕ ЗА ШЕФ НА КАДРИ РАЗБОЙНИКА ПЕТЛЕШКОВ. ЗА ЗАМ.ДИРЕКТОР АЛИ БАЙРЯМ .

Отговори
7 0
ooo

ooo

03.12.2023 | 18:54

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България--> http://mub.me/keto

Отговори
0 1
Килимов изчакай малко

Килимов изчакай малко

03.12.2023 | 17:04

Да не забравиш да обявиш прием и на нов заместник директор. И да не си мислиш, че онова л.йно ще се върне. Е.ахте майката на всичко в дирекцията и имаш наглостта да говориш и кадруваш. Скоро и ти ще последваш съдбата на Митенцето.

Отговори
17 2
Иван

Иван

03.12.2023 | 16:08

Успех на полицията!!! Пожелавам по-висок процент на разкриваемост-това е най-важният им показател-РАЗКРИВАЕМОСТТА!!! НАЛИ ТАКА??!

Отговори
13 2
Да бе да

Да бе да

03.12.2023 | 15:23

Кой те пита теб бе мишко, заповедите идват от наркотрафиканта ТАКИ партьора на Шиши,чрез Наместника му Петлешков. Освен да козируваш и изпълняваш друго не можеш да направиш .ще ви дойде края да ви видим кога . Седмица преди изборите смени всички началници някой да не пропее за купуване на гласове от Петела. И така имат 4 съветника поредната патерица на Герб на място на изхабилия се ТИТЮК

Отговори
23 5
Жоро

Жоро

03.12.2023 | 14:36

Кой ще иска като ги сменяте непрекъснато.

Отговори
27 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?