4020

Късметлия! Мръсен номер спаси от глоба пловдивски шофьор с БМВ

Пловдивски шофьор с БМВ се отърва от глоба заради мръсен регистрационен номер. Той карал по Кукленско шосе, когато полицейска камера го заснела да преминава със 76 км/ч, тоест с 26 км/ч над разрешената скорост. След това пловдивчанинът получил електронния фиш, с който е глобен с 200 лв. 

Не бил съгласен със санкцията и я обжалвал в съда. За негов късмет, магистратите отменили наказанието. Те се съгласили с възражението на шофьора, че на снимката на заснетото нарушение не се вижда в цялост регистрационния номер на колата му.

"Действително видеокамера модел ARH CAM S1 осъществява контрола на скоростта чрез лазерен измерител, като по спецификация  скоростомера може да изпълнява автоматично разпознаване на регистрационни табели на всички ППС, преминали през лъча на лазерния измерител, които са видими за камерата и не са повредени или силно замърсени. В случая обаче е спорно дали разпознаващият механизъм коректно е отчел липсващата цифра и букви от номера на заснетия автомобил, още повече, че липсват отчетени данни за модел и цвят на превозното средство. В допълнение следва да се отбележи , че видеокамерата модел ARH CAM S1 към момента на констатиране на нарушението е била с наполовина ограничена видимост към наблюдавания обект, поради намиращо се между нея и обекта друго моторно превозно средство", мотивират се магистратите. 

Решението им подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
ЕЙ ПЕДИИ

ЕЙ ПЕДИИ

04.03.2024 | 16:19

много си се усмихнал Педииии!!!

Отговори
0 0
Хахахахах

Хахахахах

04.03.2024 | 11:19

Булгаристан, прос народ слаба държава!

Отговори
5 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?