1553

Кървавият събор в Милево: Изправят пред съда полицая Ангел, пребил до смърт приятел

41-годишният униформен от подучастъка в Садово Ангел Георгиев ще отговаря пред съда за причиняване на смърт по непредпазливост. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу него, като се очаква Окръжният съд в Пловдив да насрочи дата за старт на процеса. 

Ангел и убитият Огнян живеели в село Милево. Те се познавали и били в много добри отношения. На 3 септември миналата година в селото се провеждал събор. Двамата и техни приятели отишли там и употребили алкохол.  В късните часове се отправили към дома на полицая, за да продължат да се черпят.

Преди да влязат възникнало спречкване в групата. Огнян бил ударен, след което извадил нож, като това подразнило Ангел. Под влияние на изпитото количество алкохол  той започнал да нанася удари с ръце и крака по тялото на Огнян.  Пострадалият паднал на земята, а групата влязла в къщата на полицая. Малко по-късно близък до компанията също се насочил към дома му. Той видял безжизнения мъж и съобщил на другите. Тогава Ангел и новопристигналият решили да преместят тялото, като за целта го натоварили в микробус, закарали го до стадиона в селото, зарязали го и се върнали да допият.

На следващата сутрин преминаващ покрай стадиона мъж подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които констатирали смъртта на Огнян.  Установено е, че полицаят извършил деянието по непредпазливост, тоест не е предвиждал, че ще настъпи смъртта на пострадалия, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди.

"Опитах се да разтърва Огнян и другите трима. Не знам защо възникна конфликта. Видях ножа в ръцете на Огнян, намесих се, взех го и го хвърлих", обясни Ангел в съдебната зала по време на гледането на мярката му за неотклонение. Тогавашният му защитник адв. Евгени Костадинов настоя, че виновни са другите от кмпанията, а не Ангел. Сподели още, че заплашват семейството на полицая с вендета. 

Към днешна дата Ангел Георгиев е под домашен арест. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Полицаи, казвате..!

Полицаи, казвате..!

02.02.2023 | 12:29

Преди им казваха милиционери, ужас...!?

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?