49

Кървавият екшън в Асеновград: Мъжът, гръмнал съсед с боен пистолет, отива на съд

37-годишният мъж, гръмнал свой съсед в гръдния кош при скандал в Асеновград, отива на съд. Окръжната прокуратура вече е внесла обвинителния акт срещу него, като той е подведен под отговорност за опит за умишлено убийство и за притежание на пистолет и боеприпаси без разрешение. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. 

Стрелецът живеел в Асеновград заедно със съпругата си и трите им деца. Той бил осъждан. Гръмнатият пък бил негов съсед. Взаимоотношенията между арестуваният и баща му от една страна, и пострадалият от друга страна, както и между техните фамилии, били влошени от години. Често възниквали скандали и сбивания помежду им. 

На 16 декември миналата година отново се стигнало до спор между двете фамилии. Поводът бил отправени обиди и заплахи от бащата на стрелеца към съседа им и семейството му. Стигнало се до масово сбиване с дървени колове и метални прътове. Бащата на арестувания бил ударен по време на скандала. Когато разбрал за това, той излязъл на улицата. Приближил се до съседа си и го прострелял с боен пистолет в гърдите. При разправията пострада и полицайка. 

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?