46
Следвайте ни

Карантинираният Димитър се заключи в дома си, докато съдът отмени ареста му СНИМКИ

viber icon

Униформени от Съдебна охрана пробваха за трети път да задържат 37-годишния Димитър Велев от Велинград. Припомняме, че той е болен от коронавирус и е под карантина. Както медията ни първа писа, мъжът се тества ден преди съдебно заседание в Районния съд в Пловдив, на което трябва да се яви. Резултатът му обаче е положителен и той е карантиниран. Пише писмо до съда, с което уведомява, прилага резултата и уточнява, че ще приложи и документ от РЗИ на по-късен етап. След като не се явява на заседание обаче, съдийката променя мярката му в "задържане под стража". Тестът му излиза на 9 ноември, а на 10-ти сутринта било планирано делото срещу Димитър. 

"Вчера имаше същия сценарии, като на 10 и 15 ноември. Чукаха по вратата, звъняха ми над 10 различни номера по телефона и  т.н., тъй като искаха да ме задържат. Аз реших да не отговарям на никого, докато не се произнесе Окръжния съд с мотиви, че искането за задържането ми е незаконосъобразно", каза пред "Марица" Димитър.

В крайна сметка той дочака края на кошмара. На свое заседание вчера магистратите от Окръжния съд отменят мярката "задържане под стража" и връщат предишната - "подписка". "Вчера се появиха коментари, че ме е нямало вкъщи, че съм си нарушил карантината. Това са пълни глупости. Просто не позволих да ме задържат. И ето, съдът си свърши работата", добави Димитър. 

37-годишният мъж трябва да отговаря пред съда за имотни измами от 2010 година. И друг път се е случвало да пропуска заседания заради влошено здраве. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?