Следвайте ни

Каръкът, обрал дядо в Раковски, вече е с обвинение

viber icon

Съвсем скоро 35-годишният карък, който през октомври нахлу в дома на дядо от Раковски и го ограби, ще се изправи пред съда. Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо него. Предстои съдът да насрочи заседание по делото. 

Припоняме, че  около 21.30 часа на 23 октомври в къщата на 72-годишния пострадал, влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията.

Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището. Бил задържан малко след това. 

Крадецът е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през юни тази година. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?